15. oktober 2021
45-årige Morten Thomsen Højsgaard fra Tingerup ved Hvalsø bliver ny direktør for Museumskoncernen Romu, der dækker en række museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Foto: Trine Sejthen, Museumskoncernen ROMU
45-årige Morten Thomsen Højsgaard fra Tingerup ved Hvalsø bliver ny direktør for Museumskoncernen Romu, der dækker en række museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Foto: Trine Sejthen, Museumskoncernen ROMU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny Romu-direktør: Jeg har høns fra Lützhøfts gående derhjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny Romu-direktør: Jeg har høns fra Lützhøfts gående derhjemme
Roskilde - 03. april 2019 kl. 08:11
Af Lars Ahn Pedersen

For Morten Thomsen Højsgaard er det en drøm, der går i opfyldelse, når han senest til sommer tiltræder som ny direktør for Museumskoncernen Romu.

arrow Læs også: Ikke noget stort spring fra medie- til museumsverdenen

- For mig er Romu det mest interessante museum i kongeriget, fordi det rummer en perlerække af museer fra de helt små og lokale til de store og internationale som Ragnarock. Jeg trives godt med, at Romu ikke bare er én ting, siger han.

45-årige Morten Thomsen Højsgaard har i forvejen et godt kendskab til museerne i Romu, der ligger i både Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Han bor selv på en gård i landsbyen Tingerup ved Hvalsø, og en del af familien stammer fra Roskilde.

- Min oldefar var snedker og boede ved siden af Roskilde Domkirke, hvor han var med til at lave nogle af stolene. Og da vi flyttede ind på gården for 10 år siden, fik min kone nogle høns fra Lützhøfts Købmandsgård, som stadig går rundt hos os, fortæller han.

Morten Thomsen Højsgaard har de seneste to år været udviklingschef ved Kristeligt Dagblad med ansvar for indhold på mediehusets digitale platforme, samt tværgående projekter og innovation.

Inden da har han blandt andet arbejdet som redaktionschef i DR Kultur med stofområdet historie og tro, været studievært på DR2, generalsekretær i Det Danske Bibelselskab, områderedaktør ved Kristeligt Dagblad og forsker ved Københavns Universitet.

- Jeg er et nysgerrigt menneske, som har været ansat mange steder, men altid med fokus på værdier, historie og kultur, så for mig er springet til at blive museumsdirektør ikke så stort. Fra mine tidligere job har jeg været vant til at samarbejde med museumsverdenen og har mange kontakter, så det bliver som at komme hjem til en kær familie, jeg har savnet, siger Morten Thomsen Højsgaard, der er uddannet som ph.d. og cand.mag. fra Københavns Universitet med efteruddannelse inden for redaktionel ledelse og journalistisk metode.

Det var et enigt ansættelsesudvalg og en enig bestyrelse i Romu, der har ansat Morten Thomsen Højsgaard som ny direktør.

- Romu er et museum, som drives på et solidt fagligt fundament og med en ambition at aktualisere forskning og viden om kulturarv og gøre denne relevant og vedkommende i museumslovens ånd. Jeg er overbevist om, at Morten Thomsen Højsgaards erfaring fra andre dele af kulturverdenen vil styrke og udvikle denne ambition yderligere, således at Romu også fremover vil være en relevant vidensproducent og -formidler og en attraktiv og nyskabende samarbejdspartner i lokalsamfundene, siger Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V), næstformand i Romus bestyrelse og formand for ansættelsesudvalget.

Stillingen som direktør for Romu blev ledig, da Henrik Bo Nielsen i december 2018 meddelte, at han havde takket ja til den nyoprettede stilling som direktør for Kultur, Børn og Unge i DR. Han nåede at være Romu-direktør i halvandet år og kom fra en stilling som direktør for Det Danske Filminstitut og havde tidligere været administrerende direktør for Dagbladet Information.

- Jeg bemærkede godt, da stillingen blev slået op forrige gang, men da var jeg lige tiltrådt på Kristeligt Dagblad, så dengang søgte jeg ikke, siger Morten Thomsen Højsgaard, der tiltræder som Romus direktør senest 1. juli og vil varetage ledelsen sammen med vicedirektør Iben Bækkelund Jagd.

arrow Museumsdirektør takker forgængerne for at have efterladt gaver
14. juli 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 16:47
arrow Museumsdirektør: Vi kommer til at savne Joy
27. juni 2019 kl. 14:50 Opdateret: kl. 13:04
arrow Museumskoncern finder ny direktør
02. april 2019 kl. 09:11 Opdateret: kl. 09:11
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk