25. november 2017
Minareterne til den nye moské i Allehelgensgade er ankommet som den sidste specialleverance fra Tyrkiet. Foto: Kristian Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Minareterne til den nye moské i Allehelgensgade er ankommet som den sidste specialleverance fra Tyrkiet. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer der minareter på moskéen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer der minareter på moskéen
Roskilde - 01. maj 2017 kl. 19:10
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Minareterne er klar til at blive rejst på den nye moské i det centrale Roskilde, som står helt færdigbygget om et par måneder.

De to minareter i hvid, blå og mørkegul kom mandag til Roskilde fra Tyrkiet, hvor de er blevet specialfremstillet til moskéen ligesom prædikestolen og andet interiør.

Det skulle altsammen have været leveret i februar, men fremstillingen har mødt forhindringer, så med minareterne som sidste sending har det givet en forsinkelse på tre måneder.

Det betyder, at Ayasofya-moskéen ikke når at blive færdig til ramadanens begyndelse 27. maj som håbet i Roskilde Kulturforening, der står bag moskéen.

Byggeriet har været forsinket i flere omgange, men skulle nu være helt færdigt midt på sommeren og i hvert fald i tide til den officielle indvielse i oktober.

- Der er vi 100 procent sikre på, at vi er færdige. Det er derfor, vi besluttede at lægge det i oktober måned, siger Tuncay Yilmaz, der er formand for Roskilde Kulturforening.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk