21. marts 2019
OK Roskilde håber, at skoler, spejdere og alle andre vil benytte sig af muligheden for at lave deres eget orienteringsløb, efter at klubben har sat poster op i Folkeparken, Boserup Skov, Himmelev Skov og Hyrdehøj Skov. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

OK Roskilde håber, at skoler, spejdere og alle andre vil benytte sig af muligheden for at lave deres eget orienteringsløb, efter at klubben har sat poster op i Folkeparken, Boserup Skov, Himmelev Skov og Hyrdehøj Skov. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan du lave dit eget orienteringsløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan du lave dit eget orienteringsløb
Roskilde - 22. september 2018 kl. 13:02
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man gerne vil prøve kræfter med orienteringsløb, er det Orienteringsklubben Roskilde, man skal henvende sig til. Men klubben har faktisk sørget for, at man også kan løbe orienteringsløb, uden at man skal vente på, at der bliver arrangeret løb i lokalområdet.

arrow Læs også: Orienteringsløbere er tilbage i 2. division

OK Roskilde har som en del af projektet »FindVej i Danmark« etableret fire områder i Roskilde med poster og startsteder.

- Det gør det nemt for både skoler, spejdere og familier at lave deres egne baner, siger John Tripax fra OK Roskilde, som håber, at folk vil gøre brug af muligheden.

»FindVej i Danmark« er et projekt, som Dansk Orienteringsforbund søsatte for et par år siden i samarbejde med Naturstyrelsen og Danmarks Idræts-Forbund. OK Roskilde havde dog allerede flere år før et lignende projekt i Boserup Skov, hvor der i samarbejde med Statsskovvæsenet blev sat et antal faste poster op. Det er siden blevet udvidet med en række nye poster i Boserup Skov, Himmelev Skov, Hyrdehøj Skov og Folkeparken. Derudover har klubben lavet en fotoskattejagt i Roskilde by.

De nye poster kan kendes ved, at de er kraftige egetræsstolper i farven dyrehaverød og er påsat et metalskilt med et kontrolnummer, så man kan se, at man er ved den rigtige post. På skiltet står der også en bogstavkombination, som skal afleveres til arrangøren.

OK Roskildes gamle poster er stadig i brug, men har for nylig også fået de nye »FindVej«-skilte.

Her kan man selv løbe orienteringsløb:

Boserup Skov: 110 poster og tre startsteder (p-pladserne ved Skovly, »den høje p-plads« og Skolerne i Boserup). Begynder, let og mellemsvær bane. 3-6 km.

Himmelev Skov: 45 poster og to startsteder (p-pladserne på St. Valbyvej og Herregårdsvej, syd for rideskolen). Let, mellemsvær og svær bane. 1,8-5,6 km.

Hyrdehøj Skov: 35 poster og et startsted ved atletikstadionet. Fem baner fra let til mellemsvær. 1,9-3,7 km.

Folkeparken: 30 poster med start ved biblioteket. Fem baner fra let til mellemsvær. 0,7-2,7 km.

Roskilde by: 21 poster. Et kort med postplaceringen og fotografier, der skal parres.

Det er muligt at downloade kort og andet materiale på OK Roskildes hjemmeside, www.okr.dk

arrow DM blev afgjort med tre dages forsinkelse
12. september 2018 kl. 12:14 Opdateret: kl. 12:14
arrow Roskilde sprintede sig til seks DM-medaljer
30. maj 2018 kl. 14:17 Opdateret: kl. 14:17

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk