23. januar 2021
Det var store indflytningsdag for de første beboere i lejeboligerne i Slagteristrædet på den gamle slagterigrund i Roskilde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Det var store indflytningsdag for de første beboere i lejeboligerne i Slagteristrædet på den gamle slagterigrund i Roskilde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu flytter folk ind i centralt nybyggeri i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu flytter folk ind i centralt nybyggeri i Roskilde
Roskilde - 07. august 2020 kl. 15:20
Af Anna Weinø

Der var kaffe- og kagebord til de nye indflyttere i Slagteristrædet, da det torsdag blev muligt at flytte ind i de nybyggede lejligheder på den gamle slagterigrund i Roskilde. 29 familier flytter ind i komplekset, der er fuldt udlejet. Til december står nabobygningen også klar. Indtil da er der byggeplads.

arrow Læs også: 48 lejligheder blev revet væk

Bygningen er lavet af mursten, der ligner, at de har været brugt før. Det har de ikke, men de har fået tilføjet lidt falsk patina for at smelte ind i området omkring.

- De har bibeholdt det lidt rå og industrielle, fortæller Marie Honoré, der er kommunikations- og marketingschef i Heimstaden, der ejer og udlejer de 80 boliger.

Det er gået stærkt
I stueetagen går Charlotte Kristensen rundt i sin nye lejlighed. Hun har taget enkelte ejendele og en ven med, men ellers er lejligheden tom, lys og ny lidt endnu.

- Jeg er fra Roskilde og ville gerne tilbage til min mor og søster. Den her lejlighed ligger centralt, og jeg tænker, det er svært at finde lejeboliger i Roskilde, siger Charlotte Kristensen.

Det er gået meget hurtigt med at finde lejere til de nye boliger, og den del, der nu står klar, er som nævnt fuldt udlejet. Den anden del, der står klar til december, har fået underskrevet halvdelen af lejekontrakterne.

- Jeg har været en del af Heimstaden i halvandet år, og jeg har ikke oplevet noget, der er gået så stærkt, siger Marie Honoré.

Hun mener, at populariteten hænger sammen med, at det er nyt, men ligger i et område fuld af historie.

Bygget til fællesskab
En gravko arbejder i en stor jordbunke, der en dag bliver boligernes fælles gård.

- Det bliver en stor, grøn gård som fællesområde, men også en masse små oaser. Man har både tænkt fællesskab og privatliv ind, siger Marie Honoré.

Udover den fælles gård kan beboerne bruge lokalerne hos INSP!, der holder til lige ved siden af. Tanken er, at INSP! sammen med beboerne skal skabe koncerter, fester eller andre arrangementer ud fra beboernes ønsker.

- Hele området er tænkt til fællesskab. Så har vi INSP, der skal spille en aktiv rolle og opfordre beboerne til at bruge deres lokaler, siger Marie Honoré.

Det er det, det koster
Ikke én lejlighed er ens indeni, og de spænder fra to til fire værelser på mellem 80 og 120 kvadratmeter. De mindste lejligheder koster omkring 12.000 kroner om måneden, mens de største sniger sig op på knap 16.000.

- Det er det niveau, det ligger på i Danmark. Det er, hvad det koster at bo centralt i en nybygget lejebolig af en vis kvalitet, siger Marie Honoré.

Det er især familier og par, der bliver tiltrukket af de nye lejligheder i Slagteristrædet. Et par bærer lyseblåt børnelegetøj ind i deres nye hjem. Lidt efter bliver et andet par budt velkommen med kaffe og muffins.

Dagen igennem kommer de nye lejere i hold og tjekker lejligheden efter i sømmene sammen med servicemedarbejdere. De kommende dage går med at flytte ind og komme på plads i det nye hjem.

arrow Kro skal have seniorboliger som nabo
09. juni 2020 kl. 09:20 Opdateret: kl. 09:20
arrow Graffiti-slaraffenland kan genopstå nær rådhuset
03. maj 2020 kl. 07:20 Opdateret: kl. 15:40
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk