11. december 2017
Søjlehøjttalerne i Roskilde Domkirke er blevet udstyret med basenheder, så de kan levere en bedre lyd til koncerter. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Søjlehøjttalerne i Roskilde Domkirke er blevet udstyret med basenheder, så de kan levere en bedre lyd til koncerter. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu buldrer bassen bedre i domkirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu buldrer bassen bedre i domkirken
Roskilde - 12. oktober 2017 kl. 07:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Henover sommeren har musikken i Roskilde Domkirke fået et løft - eller rettere en ny dybde. Domkirkens lydanlæg har fået installeret basenheder, der gør, at koncertgængerne nu kan høre en mere fyldig lyd, når musikken spiller.

- Vi er glade for lydanlægget til den talte lyd i domkirken, men med installation af basenhederne kan vi nu levere optimal lyd til vores mange koncerter, fortæller Ole Højlund, byggeteknisk leder for Roskilde Domkirke.

De nye basenheder er installeret af NorthStar, som også stod for opsætningen af de 49 Bose søjlehøjttalere i kirkerummet i 2008.

Virksomheden har løbende opdateret lydanlæggets styring og betjening, men koncerterne i domkirken har hele tiden været udfordret af rummets lange efterklangstid, blandt andet fordi musikerne brugte deres eget lydudstyr med for stor lydspredning - og dels fordi kirkens eget lydanlæg ikke havde basenheder til at få musikkens bundklang med.

Ole Højlund bad derfor NorthStar om at se på en skræddersyet lydløsning med bas til det eksisterende lydanlæg - og hvilket højttaler set-up, der bedst ville egne sig til koncerter med orkester opstillet foran koret.

I Odense Domkirke har NorthStar rigtig gode erfaringer med at skræddersy en lydløsning med basenheder. Ud fra disse erfaringer og en ny akustisk computersimulering designede NorthStar en udvidet løsning, der skulle give alle tilhørere i hovedskibet en fremragende musikoplevelse via kirkens lydanlæg.

Efter en livedemo i juni blev der givet grønt lys til den nye løsning, og i juli blev der installeret 16 styk Bose MB4 basenheder og tre styk Bose PowerMatch forstærkere med en samlet effekt på 9000 watt. For at skabe ideelle forhold for musikerne ved opstilling foran kortrappen, blev der monteret to nye højttalersøjler. Derved undgår musikerne at få egen lyd forsinket i nakken fra korhøjttalerne, der nu kan afbrydes under koncerterne.

- Vi har allerede fået positive tilbagemeldinger, fra de første aktører, der roser det nye komplette lydanlæg og koncertlyden i kirken, siger Lennart Funch, CEO hos NorthStar.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk