23. september 2020
- Det er simpelthen fantastisk, at kunne give folk en oplevelse med indhold fra en tid de kan huske og så har vi jo de arrangementer, hvor folk bare søger miljøet her, siger hun.
gallery icon

Se billedserie

- Det er simpelthen fantastisk, at kunne give folk en oplevelse med indhold fra en tid de kan huske og så har vi jo de arrangementer, hvor folk bare søger miljøet her, siger hun.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nostalgi-cafe: Bodil byder på kaffe midt i gamle dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nostalgi-cafe: Bodil byder på kaffe midt i gamle dage
Roskilde - 15. august 2019 kl. 06:03
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er du til kongelige portrætter, bedstemorporcelæn, ternet dug, madam blå og korssting, så er du i himlen i det øjeblik, du træder ind i Bodils Landkøkken på Hønskevej.

arrow Læs også: Ny musik- og foredragssal: Bonderøven og U2-kopier på plakaten

På femte år driver Bodil Cederberg landkøkkenet, og det går så godt, at hun på søndag inviterer til høstmarked, hvor der vil være råhygge med musik på gårdspladsen og 20 stande fra diverse samarbejdspartnere med alt fra portvin til øl og kager.

Indenfor i caféen kan man nuppe en brunch, imens tre generationer af konger og dronninger - kong Christian d. 9 og dronning Alexandrine, kong Frederik d. 9. og dronning Ingrid og naturligvis dronning Margrethe d. 2. og prins Henrik - kigger med fra deres plads på væggen.

- Jeg har altid drømt om at lave sådan en rigtig bedstemorcafé. Jeg har i mange år gået på loppemarked med min far, og så har vi sammen samlet, og nu er meget af det så samlet her - og meget nyt er kommet til, fortæller Bodil Cederberg.

- Jeg vil bare rigtig gerne skabe en stemning af 30'rne og 40'rne. Det lader der til, at være rigtig mange, som synes er sjovt, siger hun.

Bodils Landkøkken er ikke bare et sted, man dumper ind. Via hjemmesiden kan man reservere bord til spisning om torsdagen, hvor menuen enten står på wienerschnitzel eller stegt flæsk. Fredag, lørdag og søndag kan stedet bookes til private arrangementer, og så er der onsdag. Den dag er helt specielt for Bodil Cederberg.

- Der kommer pensionistklubben fra Ældre Sagen altid til kaffe og kage. Det er fantastisk at se, hvordan de ældre elsker at opleve noget, som de husker, siger Bodil Cederberg.

Endelig så bliver der også arrangeret specielle dage, fx kagedage og smørrebrødsdage.

- Folk kommer fra hele Sjælland, så jeg må have ramt noget, siger Bodil Cederberg, som i 15 år var bestyrer af Ramsømagle Forsamlingshus.

- Det giver mig livsglæde at give andre en oplevelse gennem min passion og gennem mit servicegen, siger hun.

Livsglæden besvarer de besøgende mangefold.

- De kommer gladelig med kaffekander, klokkestrenge, korsstingsbroderier, kaffestel og meget, meget andet, som de lige vil høre, om jeg kan brug i min café. Det er da fantastisk at blive mødt af sådan en betænksomhed! siger Bodil Cederberg.

arrow Fru Hansen lukker haven
03. november 2015 kl. 11:41 Opdateret: kl. 17:00
arrow Ny café: Byt dine Morten Korch-film over en kop kaffe
28. oktober 2014 kl. 13:26 Opdateret: kl. 13:26
arrow Kvinden bag tusind fester plus det løse takker af
28. oktober 2014 kl. 13:23 Opdateret: kl. 13:23
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk