22. oktober 2021
Forlægger Arild Batzer har fulgt udviklingen omkring tragedien i Norge helt tæt. Han håber nu, at morderen Anders Behring Breivik ikke får lov til at udsprede sine budskaber fra retssalen.
Forlægger Arild Batzer har fulgt udviklingen omkring tragedien i Norge helt tæt. Han håber nu, at morderen Anders Behring Breivik ikke får lov til at udsprede sine budskaber fra retssalen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Norsk forlægger: Jeg har følt mig lammet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norsk forlægger: Jeg har følt mig lammet
Roskilde - 25. juli 2011 kl. 13:28
Af Kristian Jørgensen
Roskilde: Norske Arild Batzer, der driver forlaget Batzer & Co i Roskilde, har siden i fredags fulgt massakren i sit hjemland med forfærdelse.

- Jeg har følt mig lidt som lammet. Man kan ikke rigtigt lade være med at følge nyhederne hele tiden, men samtidig har man også behov for at lave noget andet. Det har fyldt hele min tilværelse, siden det skete, siger Arild Batzer, der har boet 40 år i Danmark, men som helt ung selv var medlem af AUF.
arrow Læs også: Breiviks mor vil ikke se sin søn

Arild Batzer håber, at tragedien trods alt kan føre med sig, at stemningen af islamofobi i både Norge og Danmark vil ændre sig, efter angrebet har vist sig at være højreekstremt.

- Det har udviklet sig til et omfang, hvor man har sagt nogle ting, som man aldrig kunne drømme om at sige for bare fem-ti år siden. Nu er det så Al-Qaedas norske udgave, der står bag, for det er jo mennesker af samme støbning. Jeg tror, at denne tragiske begivenhed fører til, at den politiske tone bliver ændret, bliver mere sober. Det er mit håb, at tingene kan ændre sig, siger Arild Batzer, som også allerede har bemærket norske politikere give udtryk for det samme her op til en kommende valgkamp til kommunalvalget.

ktj
arrow Bølge af sympati styrker Arbeiderpartiet
31. juli 2011 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik blev forsinket af trafikkø
31. juli 2011 kl. 12:32 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik kræver regeringens afgang
31. juli 2011 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:04
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk