7. maj 2021
Der kommer for 11 millioner kroner mere personale i Roskilde Kommunes dagtilbud på grund af statslige penge til minimumsnormeringer. Og så kommer der 1,2 millioner kroner i ekstra forældrebetaling. Foto: Kenn Thomsen
Der kommer for 11 millioner kroner mere personale i Roskilde Kommunes dagtilbud på grund af statslige penge til minimumsnormeringer. Og så kommer der 1,2 millioner kroner i ekstra forældrebetaling. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Normeringsløft vil også koste forældrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Normeringsløft vil også koste forældrene
Roskilde - 30. april 2021 kl. 18:32
Af Kristian Jørgensen

En vuggestueplads i Roskilde bliver 162 kroner dyrere om måneden, fordi kommunen har fået 11 millioner kroner, som er afsat på finansloven til minimumsnormeringer.

arrow Læs også: Barbering af børnepasning får hårde ord med på vejen

Forvirret? Forældrebetalingen til dagtilbud udgør altid 25 procent af udgiften, så når der er flere penge til personale, medfører det automatisk også flere penge fra forældrene.

1,2 millioner kroner løber det op i. De penge får børnene jo også glæde af, påpegede skole- og børneudvalgsformand Jette Henning (S), da pengene blev bevilget i byrådet.

2000 om året

Andre partier var dog forbeholdne over for prisstigningen, som sender den månedlige vuggestueregning op på 3419 kroner.

- Vi har altså familier, der ikke modtager friplads, men stadig betaler fuld plads. Der vil en stigning på 2000 kroner om året betyde meget for deres bundlinje, og det samme gælder børnehaverne, hvor det er over 1000 kroner om året, sagde Gitte Simoni (DF).

Takststigningen er heller ikke Venstres kop te, mens også Enhedslisten var imod den del, da forældrebetalingen i deres øjne er for høj i forvejen.

R: Dårlig stil

Radikale Venstre kunne dog slet ikke sætte sig ind i, at prisstigningen kan være et problem. Jeppe Trolle mener, at man bør sige mange tak for at få mere personale til at passe sit barn i stedet for at beklage sig over lidt færre penge til fladskærme.

- Det synes jeg sgu er dårlig stil. Og det er jo ikke rigtigt, at det går ud over de svage, for de får sådan set friplads. Det er middelklassen, det går ud over, sagde han.

Derimod lod der til at være større enighed om, at det ikke er ligegyldigt, hvilket personale man ansætter for pengene, men at det gerne må være uddannet.

arrow Besparelser æder næsten alt til minimumsnormering
29. september 2020 kl. 12:07 Opdateret: kl. 12:07
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk