17. april 2021
I år er det fem år siden, at Martin og Malene Mikkelsen overtog Hotel Prindsens gamle restaurant og omdannede den til Florentz Café & Brasserie. Det har indbragt dem en nominering til Roskilde Erhvervspris. Prisens tovholder, erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank, var fordi med et diplom som bevis på nomineringen. Foto: Thomas Olsen
I år er det fem år siden, at Martin og Malene Mikkelsen overtog Hotel Prindsens gamle restaurant og omdannede den til Florentz Café & Brasserie. Det har indbragt dem en nominering til Roskilde Erhvervspris. Prisens tovholder, erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank, var fordi med et diplom som bevis på nomineringen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nomineret til erhvervspris: Længe leve udeserveringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nomineret til erhvervspris: Længe leve udeserveringen
Roskilde - 16. oktober 2020 kl. 17:49
Af Lars Ahn Pedersen

I april var det fem år siden, at Florentz Café & Brasserie åbnede i Hotel Prindsens gamle restaurant i Algade, men fejringen foregik i al stilhed.

arrow Læs også: Det blev i familien - men bare i en anden familie

- Vi gik og malede, siger Martin Mikkelsen om de to en halv måned i foråret, hvor restauranten var nødt til at holde lukket sammen med resten af branchen.

På trods af det er Florentz kommet helskindet gennem coronakrisen takket være en god sommer.

- Vi har haft en utrolig god sommer, og folk vil gerne sidde ude, så vores salg er steget i år, siger Martin Mikkelsen, som ejer Florentz sammen med sin hustru Malene Mikkelsen.

- Vejret er utrolig vigtig for branchen. Vi kan godt mærke, at folk er blevet hjemme i år, siger hun.

- Vi har 30 pladser udenfor, og det er godt for bybilledet. Vi er de eneste, som har udeservering året rundt, selv om vinteren, og hvis reglerne ikke ændrer sig, vil folk gerne blive ved med at stå udenfor, siger Martin Mikkelsen.

Vil gerne sidde ude

Netop Florentz' evne til at skabe liv i bybilledet er en af årsagerne til, at Malene og Martin Mikkelsen er blevet nomineret til Roskilde Erhvervspris. En anden er, at de har formået at genoplive Prindsens gamle restaurant, som havde stået tom et stykke tid, da de overtog den i 2015.

Roskilde Erhvervspris
  • Roskilde Erhvervspris gives til en virksomhed i Roskilde Kommune, der i særlig grad har skabt vækst og udvikling i det lokale erhvervsliv, og som bidrager til en positiv branding af Roskilde.
  • Kandidater til prisen findes ved indstilling fra erhvervslivet i Roskilde. Alle virksomheder beliggende i Roskilde Kommune kan indstilles til prisen. Frist for indstilling er den 31. oktober 2020.
  • I november 2020 vil en udvælgelseskomité bestående af borgmester Tomas Breddam, ErhvervsForums formand Rune Tarnø, redaktionsleder på Dagbladet Roskilde Lars Ahn Pedersen, Roskilde Mediecenters direktør Henrik Brøns og flere repræsentanter fra det lokale erhvervsliv udvælge to finalister.
  • Vinderen af prisen vil blive offentliggjort på nytårskuren midt i januar 2021, som Roskilde Kommune arrangerer i samarbejde med lokale erhvervsorganisationer. Deltagerne til nytårskuren stemmer og vælger den endelige vinder blandt de to finalister.
  • Læs mere på www.roskildeerhvervspris.dk

Nu forsøger de at vænne sig til de nye tider, hvor mundbind, håndsprit og visirer er blevet en del af oplevelsen, når man skal ud at spise, og hvor der er grænser for størrelsen på selskaber.

- Det lykkedes os, med en enkelt undtagelse, at få plads til alle de konfirmationer, der blev aflyst i foråret og blev flyttet til efteråret, siger Malene Mikkelsen.

- Det løftede vores september, siger Martin Mikkelsen.

Øv med lukketid

En anden udfordring er rengøringen. Alle menukort og salt- og peberbøsser skal sprittes af hver gang. I udlandet er det set, at restauranterne har gjort deres menukort digitale, og det har Florentz også forsøgt - dog uden det det store held.

- Vi har lagt vores menukort online og gjort vores hjemmeside mere mobilvenlig, men vi kan simpelthen ikke få folk til at bestille via den, siger Martin Mikkelsen.

Det har hjulpet, at de lokale virksomheder har været gode til at bruge Florentz' mødelokaler, men til gengæld er den påtvungne lukketid klokken 22 en bet.

- Vi lukkede i forvejen klokken 22 på hverdage, men fredag og lørdag havde vi åbent til klokken 24. Forleden havde vi en lørdag, hvor vi måtte sende 85 hjem klokken 21.55, samtidig med at vi skal køre med 25 procent mindre kapacitet, siger Martin Mikkelsen.

arrow Florentz har lært kunsten at vælge fra
16. oktober 2020 kl. 18:04 Opdateret: kl. 13:34
arrow Tricket er at finde kundernes tidsrøver
10. oktober 2020 kl. 13:02 Opdateret: kl. 17:16
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk