16. oktober 2021
Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nephew spiller i Roskilde fredag: Står bag fællessang til ny højskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nephew spiller i Roskilde fredag: Står bag fællessang til ny højskole
Opdateret 18. februar 2019 kl. 12:29
Roskilde - 18. februar 2019 kl. 09:39

Nye højskoler har tradition for at markere deres åbning med en særlig sang. Det gør Roskilde Festival Højskole også i forbindelse med skolens officielle indvielse fredag den 22. Titlen på indvielsessangen er »At Dø Er At Rejse«.Danmarks succesfulde band Nephew er ophavsmænd og -kvinde til den sang, der nu på fredag markerer den officielle indvielse af Roskilde Festival Højskole.

arrow Læs også: Se billederne: Nephew triumferede igen i Roskilde

Nephew har gennem flere år søgt inspiration i den danske sangskat. Senest har de med udgivelsen Ring–i–Ring genfortolket sange som 'Den blå anemone' og 'Sig månen langsomt hæver'. Derfor falder det bandet helt naturligt at byde ind med deres bud på en moderne fællessang.

- Der er noget helt særligt over at få lov at indvie en ny højskole med en sang. At lave musik til et helt konkret sted på jorden, som samtidig stikker sine rødder dybt ned i den danske kultur. Derfor er vi i Nephew ikke så lidt stolte over, at vores sang om »At Dø Er At Rejse« bliver den officielle indvielsessang for Roskilde Festival Højskole, siger Simon Kvamm, sangskriver og forsanger i Nephew.

Nogle af de mest kendte indvielsessange til højskoler er skrevet af store danske digtere. Blandt dem finder man Inger Christensen, Ebbe Kløvedal Reich, Jakob Knudsen, Ole Wivel – og nu altså også Nephew.

De fleste fællessange, der har formået at overleve deres samtid, bærer ofte på et enkelt budskab af almen karakter. Der synges om lyset og mørket, kærligheden, årstiderne og friheden.

Det har fra starten været en fælles ambition for Nephew og Roskilde Festival Højskole at skabe en moderne fællessang, der udfordrer genren, og som formår at leve videre.

- Vi har været på jagt efter en sang med potentiale til at overleve sin egen tid, men også en sang med noget på hjerte, der bidrager med noget nyt til den danske fællessangstradition. Ikke fordi vi tror, vi kan genopfinde fællessangen, men fordi vi drømmer om, at sangen både kan synges af 70.000 publikummer foran Orange Scene og af 100 elever i vores foredragssal en mandag morgen, mens solen står op, siger Jesper Elkjær Øland, forstander på Roskilde Festival Højskole.

arrow Dansk succes-band vender tilbage til Roskilde
29. august 2018 kl. 09:14 Opdateret: kl. 09:14
arrow Se billederne: En nat med Simon Kvamm
06. juli 2018 kl. 07:49 Opdateret: kl. 07:49
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk