25. juni 2021
Ebbe Overgaard var en vellidt ansat på Turistkontoret og formand for skydebrødrene. Her hilser han på daværende borgmester Joy Mogensen under paraden på Stændertorvet i 2017.
Ebbe Overgaard var en vellidt ansat på Turistkontoret og formand for skydebrødrene. Her hilser han på daværende borgmester Joy Mogensen under paraden på Stændertorvet i 2017.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nekrolog: Ebbe Overgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: Ebbe Overgaard
Opdateret 09. juni 2021 kl. 13:22
Roskilde - 09. juni 2021 kl. 13:02
Af Torben Kristensen

Et af Roskildes kendte ansigter Ebbe Overgaard er død i en alder af 73 år efter længere tids sygdom.

arrow Læs også: Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab: Mindeord om Ebbe Overgaard

Han voksede op hos forældrene i Hersegade og på Hestetorvet, hvor han gerne pjækkede fra skole for at være med til det marked for de firbenede dyr, som endnu foregik i 1950'erne.

Siden flyttede familien til Frederiksborgvej, så han kom på Himmelev Skole og siden gik i realen på Duebrødre. Ebbe var den sidste årgang, der nåede at blive student fra den gamle Katedralskole - ved siden af katedralen (nu Roskilde Gymnasium).

Siden kom han på den kendte handelsskole Niels Brock i København og arbejdede derefter i en række år som sælger, først for Den Kongelige Porcelænsfabrik og siden med brystimplantater. Her nåede han at blive selvstændig og havde gennem fem år en fin forretning.

Desværre blev fabrikken solgt, og alle de europæiske distributører fyret, så Ebbe måtte finde på noget nyt.

Han startede på Roskildes Turistkontor og var der i en række år, indtil ledelsen fandt på, at nu skulle der være mere 'digital' end personlig betjening.

I en række år var Ebbe ligeledes medlem af bestyrelsen for og endda formand for Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab, hvor hans gode humør var med til at skabe stemning.

Jeg har personligt haft fornøjelsen af at bo i samme hus som Ebbe Overgaard, og det var altid en rart at være sammen med ham. Han var fuld af optimisme og gå-på-mod, hvilket fik ham gennem livet på en positiv facon. Der var ikke 'ondt skabt i Ebbe', og det udnyttede andre nok undervejs i hans lyse liv.

I de sidste år levede han i Duebrødre Klosters boliger i Bredgade i en stuelejlighed, så han fortsat kunne gå ud og handle lidt, selv om det efterhånden kneb med bentøjet.

Med tiden blev han mere mærket af sin fremadskridende sygdom, men han var stadig glad for at få en lille passiar, når man mødte ham rundt om i domkirkebyens gader og stræder.

Bisættelsen finder sted i Gl. Vor Frue kirke, Roskilde lørdag den 19. juni kl. 11.00, og højtideligheden slutter ved kirken

tk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk