23. november 2017
Både mod nord og mod syd er lokalplanområdet afgrænset af skovbælterne langs henholdsvis Solopgangen og Kirkegangen.
gallery icon

Se billedserie

Både mod nord og mod syd er lokalplanområdet afgrænset af skovbælterne langs henholdsvis Solopgangen og Kirkegangen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til bly, zink og kobber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til bly, zink og kobber
Roskilde - 21. april 2017 kl. 05:44
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forhold til det oprindelige forslag til 114 nye boliger i Trekroner Øst er der i den endelige version foretaget flere ændringer, der gør lokalplanen mere grøn. Og det skyldes i høj de input, der er kommet fra Munksøgård.

Herfra efterlyste man en skarpere profil i forhold til bæredygtighed, og det har lokalplanen fået. Således er der tilføjet et helt nyt afsnit, der handler om grundvandsbeskyttelse.

Derfor står det nu klart og tydeligt, at der er store grundvandsinteresser i området, at det er et nitratfølsomt område, og at lokalplanen skal sikre, at udbygning af området ikke mindsker grundvandsdannelsen og heller ikke øger risikoen for forurening af grundvandet.

Konkret betyder det, at en stor del af flisebelægningen skal være gennemtrængelig, og at der bliver forbud mod tagrender i bly, kobber og zink for at undgå risikoen for, at vandet forurenes af tagrenderne.

Lokalplan 626 er for området sydvest for Skrænten og nord for Kirkegangen, hvor terrænet falder ned mod Himmelev Bæk. Højdeforskellen er otte meter, og i den vestlige del af området skal der bygges 20 tæt-lave boliger, mens der i den østlige skal bygges etageboliger - herunder de meget omtalte 16 billige boliger - i op til tre etager, således at flest muligt af de kommende beboere får glæde af det fine kig over mod Trekroner Vest og ind over Roskilde.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - på papir eller som e-avis.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk