8. maj 2021
Med den nye aftale, der forventes vedtaget, stiger bilpriserne generelt fra 18. december. Elbiler friholdes fra afgift op til 500.000 kroner.
Med den nye aftale, der forventes vedtaget, stiger bilpriserne generelt fra 18. december. Elbiler friholdes fra afgift op til 500.000 kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedtælling til højere bilpriser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedtælling til højere bilpriser
Opdateret 08. december 2020 kl. 16:34
Roskilde - 08. december 2020 kl. 16:18
Af Tomas Skov

Regeringen og dens støttepartier har indgået en politisk aftale om nye bilafgifter, som forventelig gælder fra fredag 18. december 2020.

Den nye aftale indebærer ny prissætning på langt de fleste modeller, og i langt hovedparten af tilfældene bliver bilerne dyrere. Som hovedregel bliver både mindre og store biler dyrere, lige som både diesel- og hybridbiler får en tak opad til fordel for elbiler, der til gengæld holdes afgiftsfri op til 500.000 kroner.

Hos Vejlebo & Larsen ser medejer Allan Larsen frem til, at der kommer ro på, og selv om han ærgrer sig over, at disel- og hybridbiler skal holde for, så glæder han sig over det grønne islæt i aftalen.

- Det er den vej, vi skal. Men efter min opfattelse er det forkert at straffe dieselbiler, som i kraft af partikelfiltre afgiver renere luft, end vi indånder til dagligt, siger han.

Aftale kører grønt

Også hos AutoForum Roskilde glæder salgschef Daniel Svarrer sig over en aftale, selv om han kunne have ønsket en mere langsigtet løsning.

- Det blev en lappeløsning, og når der ikke er lavet en bred aftale, så ved vi jo også godt, at den står for tur igen inden for en kortere periode, siger han.

Dog anerkender Daniel Svarrer, at den nye aftale i overvejende grad kører grønt.

- Det er en fin aftale, som tilgodeser elbiler - men nogle "lysegrønne" biler bliver dyrere og andre falder, siger han.

Hos alle bilforhandlere gælder det i hvert fald, at alle underskrevne slutsedler efter torsdag 17. december 2020 vil være til nye - og dermed generelt højere - priser.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk