14. juni 2021
Til næste år skal Vibys nye hus, der både skal rumme kulturhus, bibliotek, borgerservice og lokalarkiv, stå færdigt. Nu har huset fået navnet Cosmos. llustration: Primus Arkitekter, Sted Landskab og Christensen og co.
Til næste år skal Vibys nye hus, der både skal rumme kulturhus, bibliotek, borgerservice og lokalarkiv, stå færdigt. Nu har huset fået navnet Cosmos. llustration: Primus Arkitekter, Sted Landskab og Christensen og co.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Navn på Vibys nye kulturelle kraftcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Navn på Vibys nye kulturelle kraftcenter
Opdateret 04. juni 2020 kl. 11:23
Roskilde - 04. juni 2020 kl. 10:09
Af Britt Nielsen

Det klinger af noget kendt. Cosmos. Det bliver navnet på Vibys nye kulturhus, bibliotek, borgerservice og lokalarkiv. Det besluttede Kultur- og Idrætsudvalget ved deres møde onsdag.

arrow Læs også: Rejsegilde på længe ventet byggeri blev holdt i stilhed

- Der var fuld enighed om navnet, oplyser formand for udvalget, Claus Larsen (S).

Det står i kontrast med mødet i februar, hvor Kultur- og Idrætsudvalget forkastede navnet Sønderhus.

Projektgruppen, der består af repræsentanter fra Roskilde Bibliotekerne, Ramsøegnens Lokalhistoriske Arkiv og KulturCosmos, har herefter peget på Cosmos. En af begrundelserne er, at ordet Cosmos er stærkt lokalhistorisk forankret i Viby gennem virksomheden Phamacosmos, hvis industrigrund senere kom til at huse KulturCosmos og CosmosHallen.

Begrebet cosmos betyder desuden univers og et system, der er sammensat af flere forskellige komponenter, hvilket meget godt beskriver husets karakter og formål.

Navnet Cosmos vil blive fulgt af en undertitel, der beskriver husets forskellige funktioner - bibliotek, kulturhus, borgerservice og lokalarkiv. Herudover vil flere af husets funktioner blive navngivet med respekt for Vibys lokalhistorie, eksempelvis vil den nye sal blive navngivet Peder Syv Salen.

Formand for KulturCosmos, Rita Thorsen, var blandt dem, der var med til at pege på navnet Cosmos.

- I KulturCosmos glæder vi os over, at vi lykkes med at skabe et fælleshus, som alle i Viby kan få glæde af. Det giver god mening, at vi navngiver vores fælleshus for »Cosmos«, da det allerede er det, som borgerne i Viby kalder området, siger Rita Thorsen.

Grunden er allerede ryddet. Claus Larsen oplyser, at der forventes at holde første spadestik på byggeriet den 19. juni. Det nye hus skal stå færdig i midten af 2021.

arrow Alt det gode kommer med til nyt arkiv
14. oktober 2020 kl. 19:38 Opdateret: kl. 13:09
arrow Æggene er lagt til Vibys nye kraftcenter
19. juni 2020 kl. 12:18 Opdateret: kl. 12:18
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk