22. april 2019
Lørdag eftermiddag bød den på naturvandring med naturhistorier, dyr og smuk udsigt over Skjoldungerens land i Roskilde. Foto: Katrine H. Kristensen
gallery icon

Se billedserie

Lørdag eftermiddag bød den på naturvandring med naturhistorier, dyr og smuk udsigt over Skjoldungerens land i Roskilde. Foto: Katrine H. Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturvandring i mose og dyrefolde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturvandring i mose og dyrefolde
Roskilde - 15. juli 2018 kl. 20:22
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag eftermiddag bød på naturvandring med naturhistorier, dyr og smuk udsigt over Skjoldungernes land i Roskilde. Bjørn Petersen, der er naturfredningsforenings formand i Roskilde guidede de fremmødte gæster, som mødtes ved Børnehuset Hørsegården.

Naturvandringen blev afholdt af Bjørns Naturtjeneste, som er et enemandsfirma, som Bjørn Petersen selvstændigt driver, hvor han vejleder om natur og giver guidede naturvandringer.

Naturvandringen startede ved Hørhusfolden,hvor Hørhusenens græsningsforening holder til og sluttede af med Rørmose. Og der var en helt særlig grund til, at Bjørn Petersen netop havde valgt denne rute.

- Der er to årssager til, at jeg har valgt, at der skulle vandres i de her områder. Først og fremmest er det eksempler på, at man selv kan inspirere til at lave naturpleje gennem græsning. Det er dyrene som er naturplejere, og når de græsser er det med til at skabe åbne naturområder. Naturområder som foreksempel eng, moser, overdrev er afhængig af græsning. Derfor har naturen godt af græsning. Mosen er sjov at opleve, fordi det er en anderledes måde at opleve naturen på. Når man kommer ind er der helt tilgroede, og man kan let fare vild. siger Bjørn Petersen og fortsætter.

- Og så synes jeg generelt, at Bidstrup Gods og området omkring Sct. Hans er lidt overset. Der er en utrolig smukt udsigt over Skjoldungernes land, og så er der mulighed for at se spændende planter og dyrearter, siger han.

De fremmødte havde mulighed for at klappe og fodre lam og får undervejs og få gode råd om naturen.

Næste guidet tur 12 August kl. 14-15:30 ved Kurhusets kurpark på Sct. Hans Hospital.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk