24. marts 2019
Naturens Dag bød også på sejlads i kajakker.
gallery icon

Se billedserie

Naturens Dag bød også på sejlads i kajakker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturens Dag fejret i Boserup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturens Dag fejret i Boserup
Roskilde - 11. september 2018 kl. 15:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturens Dag er en mærkedag for naturen i Danmark, der hvert år ligger den anden søndag i september. I år var det altså den 9. september, og over hele landet inviterede naturvejledere børn og voksne på oplevelser i naturen.

Naturvejlederne supplerede i år de mange lokale naturvejleder-arrangementer med ét centralt arrangement, som naturvejlederforeningen stod bag i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land, Roskilde Kommune og Boserupgård Naturcenter. Her var forskellige aktiviteter sat op under temaet »Bevægelse - til lands, til vands og i luften«.

Midt på gårdspladsen på Boserupgård Naturcenter lod både børn og voksne sig fordybe i både-byggeri. Nøjsomt blev træ savet, snittet, boret og bundet sammen til små kreative konstruktioner, og ved et stort bassin testede spændte børn efterfølgende bådenes flydeevne.

Andre steder var børn optaget af at samle insekter og frøer, som de kunne studere under lup i selskab med naturvejlederne. Og samtidig - et andet sted - stimlede nysgerrige folk sammen om et bål, hvor grillede græshopper blev uddelt som smagsprøver på fremtidens mad. Længere inde i skoven kunne børn og voksne prøve kræfter med skov-parkour, og i Nattergalevigen, hvor Boserup Skov åbner sig mod Roskilde Fjord, gled gæster jævnligt ud på det blanke vand i kajakker.

Som afslutning på dagens mange aktiviteter førte naturvejleder Louise Liv Holm gæsterne ned til Roskilde Fjord. Her fortalte hun myten om Kong Skjold, der som spæd kom sejlende ind, alene på et stort skib. Inspireret af myten søsatte de mange børn herefter de hjemmebyggede både, hvorpå de havde skrevet egne håb og ønsker - lige fra håb om en bæredygtig fremtid til julegaveønsker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk