21. september 2020
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nattelivet helt bananas: Otte anholdte på to timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nattelivet helt bananas: Otte anholdte på to timer
Opdateret 11. februar 2019 kl. 13:50
Roskilde - 11. februar 2019 kl. 12:15
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var meget mere gang i Roskildes natteliv på den ufede måde, end politiet normalt melder om efter en weekend. Al balladen samler sig om natten til søndag. På under to timer måtte politiet håndterer seks sager. Det gik specielt hårdt for sig inde på Dansebar i Jernbanegade og i området i umiddelbar nærhed af diskoteket.

arrow Læs også: 27-årig fik samfundstjeneste i bryllupsgave

Klokken 2.07 blev en 18-årig mand bortvist fra diskoteket. Han var så påvirket af spiritus, at han ikke havde forstået beskeden, da dørmændene sendte ham væk.

Klokken 2.36 indlod en 24-årig mand fra Køge sig i slagsmål på samme diskotek, og da en dørmand forsøgte at standse tumulten slog den 24-årige dørmanden i hovedet. (DAGBLADET er blevet kontaktet af en dørmand, som var på arbejde ved diskoteket den aften. Han understreger, efter at have talt med kolleger, at ingen dørmænd blev slået i hovedet under den pågældende episode, sådan som der ellers står i politiets døgnrapport) Den 24-årige blev anholdt og sigtet for vold mod dørmanden. Han blev løsladt søndag morgen efter endt afhøring, men er forsat sigtet i sagen.

Bare 14 minutter senere blev en 23-årig mand fra Hedehusene, en 22-årig fra Kirke-Såby, og en 18-årig mand fra Ringsted anholdt, da de i spirituspåvirket tilstand skabte uro på diskoteket. De fik en bøde for deres optræden og blev løsladt næste morgen.

Sparkede toiletdør ind

Cirka samtidig blev en 20-årig mand fra Ringsted anholdt, da han på Roskilde Kebab, som er nabo til Dansebar, sparkede døren til toilettet ind. Han blev sigtet for hærværk og anholdt.

Den 20-årige var påvirket af spiritus, og blev taget med til stationen, hvor anbragt i detentionen mens politiet behandlede hærværkssagen. Den 20-årige blev løsladt næste morgen og kan forvente at høre mere fra politiet, når forurettede har opgjort sit erstatningskrav i sagen.

Så var der ingen anholdte de næste 10 minutter. Den stilhed brød en 21-årig mand fra Roskilde dog klokken tre, da han havde en uoverensstemmelse på dansegulvet med en 19-årig pige, som han skubbede til, så hun faldt. Han kan forvente at få en bøde for sin optræden.

Så lod det til, at politiet havde fået byens ungdom til at fatte alvoren. Den lange viser nåede da en helt runde på urskiven, inden der klokken 4.05 igen var bid.

En 26-årig mand fra Roskilde henvendte sig til politiet, idet han havde været udsat for vold af to yngre mænd, som han havde mødt på Toldbodgade, en gade ikke langt fra området ved diskoteket.

Politiet fandt ud fra forurettedes beskrivelse frem til to mænd, der gik længere nede ad Toldbodgade. De to mænd på 19 og 21 år, begge fra Roskilde var spirituspåvirkede og ville umiddelbart ikke tale med politiet. De blev begge anholdt og sigtet for vold, da politiets efterforskning knyttede mændene til voldsepisoden. Den 26-årige havde småskrammer efter overfaldet og blev tilset på skadestuen.

De to anholdte blev afhørt til sagen og løsladt næste formiddag. De er forsat sigtet i sagen.

Hos politiet bebrejder kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist ikke Dansebar for den voldsomme nat.

- De gjorde det, de skulle. De gjorde, som de plejer, men noget var bare anderledes denne lørdag aften. Det var bestemt ikke normalt, siger hun.

arrow Sparkede til hoved »som man sparker til en fodbold«
15. september 2018 kl. 13:33 Opdateret: kl. 16:43
arrow Vold: Brækkede næsen i Jernbanegade
12. februar 2018 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:30
arrow 19-årig tæskede dørmand
07. april 2015 kl. 11:29 Opdateret: kl. 11:29
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk