27. maj 2020
El del  af Gadstrup Erhvervspark og et mindre boligområde i Gadstrup sikres nu endelig gennem et klimatilpasningsprojekt af Skelbækken som får meget af sit vand fra Roskilde Lufthavn og den tidligere flyvestation Skalstrup. Billedet her er fra august 2010, hvor børn i byen hyggede sig noget mere med de store mængder vand end områdets bekymrede voksne. Foto: Helle Eriksen
gallery icon

Se billedserie

El del af Gadstrup Erhvervspark og et mindre boligområde i Gadstrup sikres nu endelig gennem et klimatilpasningsprojekt af Skelbækken som får meget af sit vand fra Roskilde Lufthavn og den tidligere flyvestation Skalstrup. Billedet her er fra august 2010, hvor børn i byen hyggede sig noget mere med de store mængder vand end områdets bekymrede voksne. Foto: Helle Eriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næsten syv millioner: Nu sikres Gadstrup Erhvervspark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næsten syv millioner: Nu sikres Gadstrup Erhvervspark
Roskilde - 16. februar 2019 kl. 10:22
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I juni 2007 blev virksomheder i Gadstrup Erhvervspark oversvømmet. Det samme skete i juli 2008, og i august 2010 gik det så galt, at også enkelte huse fik vand i, da Skelbækken gik over sine bredder på grund af voldsom regn. I juli 2011 slap samme beboere med skrækken, da kommunen og beredskabet nu kendte til problemet og stod klar til at holde vandet væk fra husene, da himlen endnu en gang åbnede sig. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: - Træerne spejlede sig i græsplænen

Der er næsten gået 12 år siden, DAGBLADET første gang skrev om oversvømmelser, som kostede flere millioner kroner for virksomheder med adresser i Gadstrup Erhvervspark. Siden da er der sket udbedringer, men det er først nu, at forsyningsselskabet Fors er klar med den endelige løsning, et forsinkelsesbassin. På den østlige side af Køgevej skal der etableres et bassin lige over for, hvor Finervej munder ud i Køgevej.

Bassinet kommer til at tilbageholde vand, som kommer fra oplandet til åen. Et opland, som tæller både lufthavnen og den gamle flyvestation. Fors går ifølge den nye handleplan for vand- og klimatilpasning fra Roskilde Kommune i gang med etableringen af bassinet i 2019 og 2020. Allerede i den gamle handleplan for 2016 til 2019 stod projektet opført. Dengang var det meningen, at projektet skulle have været færdig i 2018.

arrow Det skulle have været slut med oversvømmelser...
19. august 2010 kl. 13:47 Opdateret: kl. 07:57
arrow Ritas have drukner i vand
19. august 2010 kl. 08:09 Opdateret: kl. 07:57
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk