19. december 2018
Muhammet Ataseven er leder af Ros Privatskole. DAGBLADET Roskilde har været i kontakt med viceskoleleder Zeynep Güzel, men skolen har lige nu ingen kommentarer til deres tilsynssag. Foto: Jens Wollesen
Muhammet Ataseven er leder af Ros Privatskole. DAGBLADET Roskilde har været i kontakt med viceskoleleder Zeynep Güzel, men skolen har lige nu ingen kommentarer til deres tilsynssag. Foto: Jens Wollesen
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Muslimsk friskole undersøges for islamistisk forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muslimsk friskole undersøges for islamistisk forbindelse
Roskilde - 14. november 2017 kl. 12:26
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En forbindelse til den islamistiske Milli Görüs-bevægelse har ifølge Kristeligt Dagblad ført til, at den muslimske friskole Ros Privatskole er blevet sat under tilsyn af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

arrow Læs også: Debat: Kommunalvalg og moske

Det bekræfter skolen, som på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer til hverken tilsynet eller båndet til den tyrkiske bevægelse, som er forgrenet over hele Europa og anses for at være islamistisk.

- Der kører en storm nu, så jeg er nødt til at holde et møde med vores bestyrelse, før jeg kan udtale mig, siger viceskoleleder Zeynep Güzel.

Roskilde Kommune er ikke involveret i sagen, men borgmester Joy Mogensen (S) håber, at tilsynet snart kan give svar på, om Ros Privatskole har et problem, så den kan rette ind eller blive renset for mistanke.

- Jeg er tilhænger af den nye lov om friskoler, og at vi som samfund har helt rene linjer for, hvilke præmisser man driver friskole på, også når de har religiøst grundlag, siger Joy Mogensen.

Artiklen er en forkortet version af flere artikler bragt i DAGBLADET Roskilde tirsdag den 14. november. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

arrow DF vil gøre op med menneskerettighederne
04. november 2017 kl. 10:37 Opdateret: kl. 15:56
arrow DF tror ikke på moskés uafhængighed
27. oktober 2017 kl. 16:44 Opdateret: kl. 12:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk