29. oktober 2020
Musikvideoen er til Michala Højs version af »Circle of Life« fra »Løvernes konge«, og Elleore blev valgt, fordi øen både er et kongerige og blev brugt til filmen »Løvejagten« fra 1907. Foto: Niels Parsner, Sagafjord A/S
gallery icon

Se billedserie

Musikvideoen er til Michala Højs version af »Circle of Life« fra »Løvernes konge«, og Elleore blev valgt, fordi øen både er et kongerige og blev brugt til filmen »Løvejagten« fra 1907. Foto: Niels Parsner, Sagafjord A/S
Foto: Photographer:Niels Parsner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikvideo optaget på Elleore

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikvideo optaget på Elleore
Roskilde - 24. september 2020 kl. 13:05
Af Britt Nielsen

Violinist Michala Høj følte sig meget heldig, da hun sammen med et team sejlede ud på Roskilde Fjord onsdag eftermiddag i 22 graders varme og fuld sol.

arrow Læs også: Passagerer evakueret: Derfor gik Sagafjord på grund

- Det begyndte med, at jeg var ombord på Sagafjord for et stykke tid siden og spillede »Circle of Life«, og Niels (Sagafjords direktør, Niels Parsner, red.) sagde, at den burde jeg indspille. Jeg sagde, at så skulle jeg stå på en af de her øer i fjorden, fortæller Michala Høj.

Niels Parsner fortalte Michala Høj den skønne historie om øen Elleore, der købt af en gruppe lærere fra Østersøgades Gymnasium i 1944 og siden har været et kongerige med egne frimærker og lignende.

Med til øens historie hører, at scener fra filmen »Løvejagten« blev optaget på øen i 1907. Her blev to løver, der skulle have været aflivet på grund af høj alder, indkøbt fra en tysk dyrepark og skudt på øen. Så Elleore passede perfekt til musikken fra sangen »Circle of Life«. Sangen er nemlig fra Disney-tegnefilmen »Løvernes Konge«. Musikken er skrevet af Elton John.

Niels Parsner søgte og fik lov fra allerhøjeste sted i Elleores monarki til optagelserne.

- Det er rå omgivelser. Der er det her ene træ, der er ikke så mange blade på. Det er fantastisk og ligner et træ på savannen, siger Michala Høj, som fik nogle helt særlige optagelser i kassen.

Samtidig blev det nærmest en slags meget corona-venlig koncert.

- Der var folk i kajak og både, som gjorde holdt og klappede, da jeg var færdig, fortæller Michala Høj og oplyser, at der bliver tale om en blid akustisk violin-version.

Videoen bliver lagt ud på youtube.com, når den er færdig. Michala Høj håber, at den bliver en slags visitkort, hvor andre kan se, hvad hun kan med violinen.

- Det er lidt et lottospil. Pludselig er der nogen, der siger, det dér kan noget, og så får man henvendelser, siger Michala Høj, som godt kan lide at bygge bro mellem det rytmiske og det klassiske.

Det er anderledes at høre violinen som solo-instrument. Der er ikke så mange begrænsninger i det instrument, siger Michala Høj, der er konservatorieuddannet og blandt andet har prøvet at stå på Orange Scene med Eminem.

arrow Stig Rossen sang fra hjertet på Sagafjord
22. juni 2020 kl. 14:08 Opdateret: kl. 11:12
arrow Sagafjord søsat med ny bog
29. maj 2020 kl. 17:01 Opdateret: kl. 11:37
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk