16. oktober 2019
Thorbjørn Risager and the Black Tornados er et af hovednavnene på årets kultur- og musikfestival i Jyllinge, nu med det mundrette navn KOM Jyllinge.
gallery icon

Se billedserie

Thorbjørn Risager and the Black Tornados er et af hovednavnene på årets kultur- og musikfestival i Jyllinge, nu med det mundrette navn KOM Jyllinge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikfestival med større ambitioner og brunch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikfestival med større ambitioner og brunch
Roskilde - 20. august 2015 kl. 18:59
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den gratis kultur- og musikfestival i Jyllinge er tilbage, og ambitionerne er lidt større end sidste år, som var år nummer et. Og ser man på programmet, er der masser af musikalske oplevelser på plakaten på festivalen, som løber af stablen den 28. og 29. august.

Festivalen holder fast i, at der skal være et lokalt islæt på det meste af musikken. Det kan et af fredagens to hovednavne godt leve op til. Det er blues-rock-kongerne fra Thorbjørn Risager and The Black Tornado. Risager har nemlig rødder i Jyllinge. Kender du ikke bandet, så gør dig selv den tjeneste at ofre tre minutter på youtube, og så vil du med stor sandsynlighed føle dig kaldet til at kigge forbi område 11 mellem Hellig Kors Kirke og Roskilde Fjord. Her vil du med fjorden som bagtæppe kunne nyde en solid musikpræstation. Lidt senere går A Rush of Coldplay på, og så skal der ellers nydes virkelig god kopimusik.

arrow Læs også: Roskildes smukkeste festival har bidt sig fast

Lørdag er der også masser af musik på plakaten. Her der største navn nok Ida Gade, som er en oplevelse værd. Solen synges lørdag ned af det lokale band med Arctic Monkeys som inspirationskilde. Bandet hedder Monkey Jam.

- Vi gør hele tiden noget for at lægge lidt til på musiksiden. Det gør vi også i år, og jeg glæder mig virkelig, for der er god musik på to scener hele weekenden. Med to scener undgår vi også de døde perioder, hvor der er sceneskift, siger Nicholas Hansen, en af folkene bag festivalen.

Han vil rigtig gerne gøre festivalen til en, der kan samle Jyllinge. Derfor bliver fredag fra 13-16 musik for de yngste. Her kommer børnemusiker Ray-Ray og giver koncert, og alle institutioner i Jyllinge og Gundsømagle er inviteret. Han efterfølges af Stine Michel, som også er børneunderholdning.

- Vi har opfordret til, at forældrene henter deres børn på musikpladsen den eftermiddag, siger Nicholas Hansen.

Lørdag morgen har man rottet sig sammen med GTM, og her bydes der for 125 kroner på jazz-brunch lavet af Bing & Nørgaard musikken leveres af Freudendalkonceptet.

Lørdag støtter klubberne i Jyllinge op omkring festivalen. Således er der »klubbernes dag« om lørdagen fra 13 til 17.

arrow Se billederne fra Jyllinge Festival
22. august 2016 kl. 09:42 Opdateret: kl. 11:19
arrow Billeder: Chapper åbnede festival
19. august 2016 kl. 20:15 Opdateret: kl. 10:14
arrow Festival ramt af afbud - men se lige afløserne
18. august 2016 kl. 14:58 Opdateret: kl. 23:08
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk