12. maj 2021
De næste fem lørdage byder der på små, uannoncerede koncerter i Roskildes bymidte. Der blev tyvstartet fredag eftermiddag med trioen Suvwalski-Gerup-Hvidberg, som først spillede på Hestetorvet og siden på Duetorvet og Stændertorvet. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

De næste fem lørdage byder der på små, uannoncerede koncerter i Roskildes bymidte. Der blev tyvstartet fredag eftermiddag med trioen Suvwalski-Gerup-Hvidberg, som først spillede på Hestetorvet og siden på Duetorvet og Stændertorvet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikere sendes på gaden: Kan du finde dem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikere sendes på gaden: Kan du finde dem?
Roskilde - 03. juli 2020 kl. 17:41
Af Lars Ahn Pedersen

I denne måned burde musikken have lydt fra andet end transportable højtaleranlæg i Roskilde, for der skulle både have været festival og byparkskoncerter. Begge dele er dog aflyst, og hvad gør man så? Det spørgsmålet stillede man sig også i Musikbyudvalget i Roskilde Kommune, og det førte til idéen om at sende musikerne på gaden i Roskildes bymidte, uden at det på forhånd var annonceret, hvornår koncerterne fandt sted.

På den måde kan man sikre sig, at der ikke samler sig for mange tilskuere, samtidig med at man får givet de tilstedeværende en musikalsk oplevelse.

- Vi sender musikken ud, hvor folk er i forvejen. Alle spiller akustisk og uden anlæg, så det er kun de nærmeste, der kan høre musikken, og så har vi valgt steder, som er gode rent akustisk, men også ligger lidt væk fra gågaden. Så idéen er, at man selv skal lede efter koncerterne, eller at man bliver nysgerrig, fordi man kommer gående og kan høre musikken et sted fra, siger Anders Hvidberg-Hansen, formand for Dansk Musiker Forbund Roskilde og medlem af Musikbyudvalget.

Anders Hvidberg-Hansen var selv med til at spille det ny initiativ i gang, da han fredag eftermiddag stillede op med sin tromme på Hestetorvet sammen med klarinettisten Anders Gerup og saxofonisten Katrine Suwalski.

De var ikke de eneste, som publikum kunne opleve, for den afrikanske trommegruppe Domfeh & Friends gav også koncert og havde taget fem dansere fra Ghana med.

- I første omgang var planen at besætte de fire lørdage i juli med hver sit band, men der var så mange, der bød ind, at vi endte med at have dobbelt så mange, siger Anders Hvidberg-Hansen.

Derfor er der nu to bands - og i et enkelt tilfælde tre - på hver lørdag frem til og med den 1. august, og de har alle en lokal tilknytning.

- Vi har en del professionelle musikere i Roskilde, men de er måske ikke så synlige lokalt, fordi de spiller i hele landet. Men nu bliver der mulighed for at opleve dem, og efter nedlukningen er de som køer, der får lov at komme på græs igen, siger Anders Hvidberg-Hansen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk