17. oktober 2019
De fælles affaldspladser på Musicon har foreløbig en midlertidig udformning, men bliver i løbet af de kommende to-tre år anlagt som færdige byrum.
gallery icon

Se billedserie

De fælles affaldspladser på Musicon har foreløbig en midlertidig udformning, men bliver i løbet af de kommende to-tre år anlagt som færdige byrum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musicon går skridtet videre med affaldssortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musicon går skridtet videre med affaldssortering
Roskilde - 12. juli 2019 kl. 17:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om bydelen Musicon i Roskilde er hjemsted for mange forskellige typer virksomheder og foreninger, har de mere end 50 aktører siden maj været med i en ny fælles affaldsordning. Formålet er både at hjælpe brugerne med sorteringen, men det minimerer også kørslen i området, når én vognmand afhenter affald fra alle. En tredje fordel er, at bydelsforeningen har kunnet opnå en fordelagtig pris hos Renovationstransport Roskilde (RTR), der frem til 2023 har fået opgaven med at køre affald for bydelens virksomheder og foreninger.

arrow Læs også: Sortering af plastik nærmer sig din skraldespand

Det er grundejerforeningen for hele Musicon-bydelen, kaldet Bydelsforeningen Musicon, der har formet ordningen og indgået aftale med RTR på vegne af foreningens medlemmer. Ambitionerne stopper dog ikke her, for Musicons aktører vil videre med den grønne adfærd. Derfor er der i bydelsforeningen dannet en arbejdsgruppe med frivillige kræfter og fokus på at se affald som ressourcer.

- Vores mål er at opbygge en bydel, hvor der ikke kun bliver sorteret til genanvendelse, men også bliver genbrugt, byttet og delt. Musicon-bydelen kan også på dette område bidrage til at afprøve nye løsninger til inspiration for flere, siger Janus Madsen, som er bestyrelsens deltager i arbejdsgruppen og ejer af Leos Wok Café.

Aktuelt er Bydelsforeningens arbejdsgruppe for affald optaget af at udvikle et godt system til affaldssortering under events. Nye løsninger skal allerede testes på bydelens årlige festival, Rabalder, sidste lørdag i august. I den forbindelse har bydelsforeningen indgået samarbejde med Roskilde Festival, RTR og Roskilde Kommune.

Bydelsforeningen har valgt samme kildesortering som hjemme hos borgerne i resten af kommunen, men har derudover også frasortering af plastaffald - i håb om, at der snart bliver bedre muligheder for at få plastik genanvendt.

arrow Farvel til småt og stort brændbart giver bonus
27. april 2019 kl. 11:51 Opdateret: kl. 00:10
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk