9. april 2020
Musicons første parkeringshus »Indskydelsen« vil blive opført med genbrugsbeton og får taghaver på toppen, mens der bliver plads til skatere og streetbikere i stuen. Illustration: Mangor & Nagel
Musicons første parkeringshus »Indskydelsen« vil blive opført med genbrugsbeton og får taghaver på toppen, mens der bliver plads til skatere og streetbikere i stuen. Illustration: Mangor & Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musicon får bæredygtigt p-hus med plads til sport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musicon får bæredygtigt p-hus med plads til sport
Roskilde - 27. marts 2020 kl. 09:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lokale arkitektfirma Mangor & Nagel har sammen med entreprenørkoncernen MT Højgaard netop vundet opgaven med at opføre et parkeringshus i bydelen Musicon i Roskilde. Og helt i tråd med udviklingen af området i øvrigt bliver det et byggeri, hvor bæredygtighed og plads til sport og kreativitet er prioriteret højt. For eksempel inviterer bygningen til bevægelse og ophold i »Indskydelsen« - et ekstra lag, som bygges uden på p-husets sydlige del.

arrow Læs også: Musicon tager stormskridt mod at blive en rigtig bydel

Der arbejdes også med en »Street Cave« i stueniveau, hvor streetbikere og skatere vil sørge for, at det summer af liv. På toppen af »Indskydelsen« vil beboerne i de nærmeste boligbyggerier kunne dyrke grøntsager og krydderurter i taghaven.

- Hovedidéen har været at skabe et enkelt og overskueligt parkeringshus, hvor ankomsten mod syd sætter en stemning i bevægelse og bidrager til at forstærke den indre forståelse af indskydelsen - det er hele Musicons dna DNA samlet på ét sted. Det udspiller sig i facaden som et styret, opløst, råt og uspoleret element, som giver en hel ny betydning til begrebet P-hus, siger sagsarkitekt Lars Rath fra arkitektfirmaet Mangor & Nagel.

Den anerkendte tegnestue, som har en lokal afdeling få hundrede meter fra Musicon, har i forvejen sat et solidt aftryk på bydelen. Mangor & Nagel har tegnet de 92 ungdomsboliger i Noden, som stort set bliver nabo til det nye parkeringshus. Mens der bliver masser af metal og gang i den på den sydlige facade, bliver de tre øvrige facader beklædt med et transparent net af corténstål, som skal dækkes af slyng- og klatreplanter. På den måde bliver p-huset også en rolig og grøn kontrast til det industrielle udtryk, som præger flere andre dele af Musicon.

Selve byggeriet bliver også »grønt«. Der anvendes stål, så p-huset kan skilles ad, og de enkelte dele kan genbruges. Desuden anvendes store mængder genindbygget beton frem for at fremstille nyt. Dermed bliver der også en stor CO2-besparelse, idet der skal transporteres færre nye materialer til byggepladsen.

Musicons første parkeringshus opføres i bydelens østligste del i det nye kvarter Indfaldet. Roskilde Kommune er bygherre, og p-huset ventes at stå færdigt i løbet af 2021.

arrow Erhvervshus næsten fyldt inden første sten er lagt
15. februar 2020 kl. 09:51 Opdateret: kl. 17:04
arrow Kontroversiel kunstner fylder facaden på nyt erhvervshus
14. februar 2020 kl. 16:54 Opdateret: kl. 16:54

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk