28. maj 2020
Musicons første parkeringshus »Indskydelsen« vil blive opført med genbrugsbeton og får taghaver på toppen, mens der bliver plads til skatere og streetbikere i stuen. Illustration: Mangor & Nagel
Musicons første parkeringshus »Indskydelsen« vil blive opført med genbrugsbeton og får taghaver på toppen, mens der bliver plads til skatere og streetbikere i stuen. Illustration: Mangor & Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musicon får bæredygtigt p-hus med plads til sport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musicon får bæredygtigt p-hus med plads til sport
Roskilde - 27. marts 2020 kl. 09:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lokale arkitektfirma Mangor & Nagel har sammen med entreprenørkoncernen MT Højgaard netop vundet opgaven med at opføre et parkeringshus i bydelen Musicon i Roskilde. Og helt i tråd med udviklingen af området i øvrigt bliver det et byggeri, hvor bæredygtighed og plads til sport og kreativitet er prioriteret højt. For eksempel inviterer bygningen til bevægelse og ophold i »Indskydelsen« - et ekstra lag, som bygges uden på p-husets sydlige del.

arrow Læs også: Musicon tager stormskridt mod at blive en rigtig bydel

Der arbejdes også med en »Street Cave« i stueniveau, hvor streetbikere og skatere vil sørge for, at det summer af liv. På toppen af »Indskydelsen« vil beboerne i de nærmeste boligbyggerier kunne dyrke grøntsager og krydderurter i taghaven.

- Hovedidéen har været at skabe et enkelt og overskueligt parkeringshus, hvor ankomsten mod syd sætter en stemning i bevægelse og bidrager til at forstærke den indre forståelse af indskydelsen - det er hele Musicons dna DNA samlet på ét sted. Det udspiller sig i facaden som et styret, opløst, råt og uspoleret element, som giver en hel ny betydning til begrebet P-hus, siger sagsarkitekt Lars Rath fra arkitektfirmaet Mangor & Nagel.

Den anerkendte tegnestue, som har en lokal afdeling få hundrede meter fra Musicon, har i forvejen sat et solidt aftryk på bydelen. Mangor & Nagel har tegnet de 92 ungdomsboliger i Noden, som stort set bliver nabo til det nye parkeringshus. Mens der bliver masser af metal og gang i den på den sydlige facade, bliver de tre øvrige facader beklædt med et transparent net af corténstål, som skal dækkes af slyng- og klatreplanter. På den måde bliver p-huset også en rolig og grøn kontrast til det industrielle udtryk, som præger flere andre dele af Musicon.

Selve byggeriet bliver også »grønt«. Der anvendes stål, så p-huset kan skilles ad, og de enkelte dele kan genbruges. Desuden anvendes store mængder genindbygget beton frem for at fremstille nyt. Dermed bliver der også en stor CO2-besparelse, idet der skal transporteres færre nye materialer til byggepladsen.

Musicons første parkeringshus opføres i bydelens østligste del i det nye kvarter Indfaldet. Roskilde Kommune er bygherre, og p-huset ventes at stå færdigt i løbet af 2021.

arrow Erhvervshus næsten fyldt inden første sten er lagt
15. februar 2020 kl. 09:51 Opdateret: kl. 17:04
arrow Kontroversiel kunstner fylder facaden på nyt erhvervshus
14. februar 2020 kl. 16:54 Opdateret: kl. 16:54
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk