13. maj 2021
Du kan nok genkende pladsen på billedet. Det er fra december 2008. Roskilde Kommune vil nu bruge Musicon som »laboratorium« for at få sat genanvendelsen af beton sat i system i hele landet. Foto: Jens Wollesen
Du kan nok genkende pladsen på billedet. Det er fra december 2008. Roskilde Kommune vil nu bruge Musicon som »laboratorium« for at få sat genanvendelsen af beton sat i system i hele landet. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musicon bliver laboratorium for genanvendelse af dansk beton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musicon bliver laboratorium for genanvendelse af dansk beton
Roskilde - 29. januar 2019 kl. 14:02
Af Lars Kimer

Roskilde Kommune kommer til at spille en central rolle i genanvendelse af beton i fremtidens Danmark, og på Musicon er kommunen så småt i gang.

arrow Læs også: Musicon blev vist frem som testlaboratorium

Men hvordan sikrer man, at byggematerialer, fx beton, bliver genanvendt?

Det skal et nyt projekt i Roskilde Kommune være med til at sikre, og når projektet er afsluttet om cirka seks måneder, vil resultatet blive tilbudt til alle landets kommuner og regioner samt til de store private bygherrer.

Det handler om at få lavet nogle helt præcise krav og udviklet måleværktøjer til de entreprenører, som står med opgaverne. Og her spiller Musicon en central rolle, for her er kommunen allerede så småt i gang.

- Det er tanken, at betonen, som bliver dikteret genanvendt, skal bruges i det nye byggeri på samme lokalitet, så vi sparer mest mulig transport. Det prøver vi i det små på Musicon, som vi bruger som laboratorium, siger Klaus Kellermann, arkitekt og bygherrerådgiver i Roskilde Kommune.

- Vi skal se, hvordan den lokale genanvendelse virker. Fx skal vi knuse betonen lokalt. I første omgang og som et pilotprojekt er det meningen, at alle fundamenter i de genbrugsstationer, der skal bygges på Musicon, skal være støbt af materialer, som allerede findes i bydelen, siger han.

Der er lagt 1000 tons sorteret beton til side til fundamenterne på Musicon.

Projektet er et samarbejde mellem Roskilde Kommune og eksterne partnere, herunder DTU Link på Risø. Roskilde Kommune har fået 720.000 kroner af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til projektet.

Lokaljournalistik kommer ikke af sig selv. Du kan støtte god lokaljournalistik ved at købe adgang til hele DAGBLADET Roskilde her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Kæmpe projekt skal forvandle byggeaffald til nye ressourcer
26. oktober 2019 kl. 12:23 Opdateret: kl. 16:13
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk