27. juli 2021
Morten Thomsen Højsgaard har sat sig på skolebænken som ny direktør for museumskoncernen ROMU, og han er allerede godt i gang med at terpe på lektierne. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Morten Thomsen Højsgaard har sat sig på skolebænken som ny direktør for museumskoncernen ROMU, og han er allerede godt i gang med at terpe på lektierne. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museumsdirektør takker forgængerne for at have efterladt gaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Museumsdirektør takker forgængerne for at have efterladt gaver
Roskilde - 14. juli 2019 kl. 12:10
Af Lars Ahn Pedersen

»Hvad nytter det i øvrigt, at man kan stå af flyet på Mallorca, hvis man ikke aner, hvor Møns Klint befinder sig?« Sådan skrev museumskoncernen ROMUs ny direktør Morten Thomsen Højsgaard den 10. juli i en kronik i DAGBLADET, hvor han slog på tromme for, at der er rig mulighed for at finde gode ferieoplevelser inden for Danmarks grænser.

arrow Læs også: Beckerlees halskæde skal være pæn til Gasolin'-udstilling - men ikke for pæn

Kronikken er til dels inspireret af, at feriedestinationen i år fortrinsvis bliver den gamle landejendom i Tingerup ved Hvalsø, hvor han har boet med sin familie siden 2009.

- Både min kone og jeg har lige fået nyt job, og to af vores store børn skal enten på sommerprojekter eller har fået sommerjob, forklarer Morten Thomsen Højsgaard, som kun har siddet i ROMUs direktørstol i lidt over en måned.

De nøgne vægge på kontoret afslører, at tiden indtil videre er blevet brugt på andet end at tænke på udsmykning.

- Jeg er startet med at tage møder med hver eneste ansatte, og alle har spændende tanker om, hvordan ROMU kan få ekstra betydning for borgerne og samfundet. Nu glæder jeg mig til sammen med kolleger og samarbejdspartnere at føre ideerne ud i livet, siger han.

Da Morten Thomsen Højsgaards forgænger i stillingen, Henrik Bo Nielsen, tiltrådte i efteråret 2017, skete det kort før indvielsen af Roskilde Museums nye permanente udstilling, der har været lukket ned i et år på grund af en stor ombygning. Derudover havde ROMU været igennem en stor organisationsændring og havde åbnet eller genåbnet flere af sine museer, deriblandt Ragnarock - Museet for pop, rock og ungdomskultur.

Henrik Bo Nielsen nåede kun at være direktør i lidt over halvandet år, før han lod sig friste af en direktørstilling i Danmarks Radio, og det banede vejen for Morten Thomsen Højsgaard, der også kan se frem til at overtage et par interessante projekter.

For eksempel er det i år 90 år siden, at Roskilde Museum blev stiftet, og det skal fejres i efteråret. Derudover åbner Ragnarock sin første særudstilling, hvor historien om Gasolin' fortælles i anledning af, at det er 50 år siden, bandet blev dannet.

- Jeg må sige, at jeg har fået nogle gaver fra mine forgængere, som sammen med dygtige ansatte har bygget en fornem kulturhistorisk organisation op. Over 230.000 har set den faste udstilling på Ragnarock fra 2016 til 2018, og nu bliver halvdelen af den forvandlet til en særudstilling, så folk får anledning til at komme igen, siger han.

Planlægningen af 2020 er også allerede i fuld gang. Her er det den 50. udgave af Roskilde Festival, der skal markeres, og museets medarbejdere var med på dette års festival for at indsamle minder blandt gæsterne, ligesom man har overdraget festivalens samling af klenodier.

- Vi skal også have åbnet mere for forståelsen af Lejre som magtcentrum i jernalderen og vikingetiden, og så vil vi i forbindelse med indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund se nærmere på, hvordan vi kan bygge bro til mennesker og historien, fortæller Morten Thomsen Højsgaard.

Så selv om ROMU internt har været gennem en periode med mange forandringer, er der ikke tid til at stå stille.

- Det er lige som at køre på cykel. Hvis du holder op med at træde i pedalerne, så vælter du, siger han.

arrow Fuld gas: Hjælp Ragnarock med Gasolin-udstilling
01. marts 2019 kl. 19:09 Opdateret: kl. 12:17
arrow Gasolin' får særudstilling: - Selvfølgelig skal det være Ragnarock
20. december 2018 kl. 15:17 Opdateret: kl. 12:08
arrow Kim Larsen mindes på Rabalderstræde: Kom og syng med
01. oktober 2018 kl. 15:15 Opdateret: kl. 12:01
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk