21. september 2019
Roskilde Museum viser i efterårsferien nogle af fundene fra jernaldergravene i Vindinge frem i denne montre. I løbet af ugen kan man også stille spørgsmål til en arkæolog og se, hvordan en konservator arbejder. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Museum viser i efterårsferien nogle af fundene fra jernaldergravene i Vindinge frem i denne montre. I løbet af ugen kan man også stille spørgsmål til en arkæolog og se, hvordan en konservator arbejder. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museumsdirektør havde undervurderet interesse for nye fund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museumsdirektør havde undervurderet interesse for nye fund
Roskilde - 13. oktober 2018 kl. 07:55
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var trængsel på Roskilde Museum fredag eftermiddag, og museumskoncernen Romus direktør Henrik Bo Nielsen måtte erkende, at det var hans skyld. Museumsdirektøren havde over for sine medarbejdere vurderet, at der nok ikke ville dukke så mange op til »forpremieren« på smugkigget »Døden i Vindinge«, der viser et par af de meget omtalte fund fra jernaldergravene i Vindinge.

arrow Læs også: Vindinge-grave blandt årets 10 største fund

Alle er på vej på efterårsferien eller er taget til første spadestik på kystsikringen i Jyllinge Nordmark, lød ræsonnementet, så der kommer næppe mere end 30 tilhørere, og der er heller ingen grund til at anvende mikrofon. I stedet stod der i hvert fald tre gange så mange mennesker i lokalet fredag klokken 15, og medarbejderne måtte hente ekstra stole og drikkevarer frem, mens Henrik Bo Nielsen selv var nødt til at hæve stemmen for at blive hørt.

Han kunne til gengæld glæde sig over fremmødet og den store interesse, der har været omkring fundet i Vindinge, som museets folk selv har jublet over det seneste års tid.

- Der er noget særligt ved at se granvoksne mennesker være så begejstrede, at de ikke kan stå stille, selv om de har været med i dette fag i årevis, sagde Henrik Bo Nielsen, som kaldte det for »arkæologdansen«.

Roskilde Museum har med vilje ikke kaldt »Døden i Vindinge« for en udstilling, men for et smugkig, fordi det består af en enkelt montre med nogle af fundene. I efterårsferien vil man hver dag mellem klokken 14 og 15 kunne stille spørgsmål til en arkæolog, og hver dag - med undtagelse af onsdag - vil man kunne se, hvordan en konservator arbejde mellem klokken 11 og 14.

arrow Arkæolog om fantastisk perlefund: - Det var en drøm vi gravede ned i
27. oktober 2018 kl. 11:23 Opdateret: kl. 17:55
arrow Vildt fund sender museum på pengejagt
08. oktober 2018 kl. 13:40 Opdateret: kl. 15:45
arrow Arkæologisk skattekiste: Vildt fund i Vindinge
06. oktober 2018 kl. 07:43 Opdateret: kl. 21:42
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk