10. april 2020
Vikingeskibsmuseets økonomichef Claus Christiansen er ansvarlig for museets bygningsdrift og har været med til at finde ud af, hvordan skibene kan flyttes ud af Vikingeskibshallen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Vikingeskibsmuseets økonomichef Claus Christiansen er ansvarlig for museets bygningsdrift og har været med til at finde ud af, hvordan skibene kan flyttes ud af Vikingeskibshallen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum vil holde åbent under byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum vil holde åbent under byggeri
Roskilde - 04. marts 2018 kl. 09:17
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om vikingeskibene skal væk fra Vikingeskibshallen, vil det stadig være muligt for publikum at komme tæt på de 1000 år gamle klenodier. Skibene bliver ganske vist stående i de særlige containere, der bygges omkring dem i forbindelse med transporten, men i containerne vil der være partier af glas, så man kan kigge ind på indholdet, selv om det befinder sig i et lukket rum.

arrow Læs også: Idé: Ringborg kan sikre vikingeskibe

Dermed sikrer Vikingeskibsmuseet sig, at de mange besøgende, der kommer langvejsfra - over 70 procent af publikum er fra udlandet - ikke rejser forgæves, når de tager til Roskilde for at opleve vikingetidens vingesus.

I det hele taget satser museet på at fungere så normalt, som det overhovedet er muligt, gennem hele byggeperioden.

Den midlertidige hal til skibene får svag tagrejsning, så der også bliver mulighed for at lave en udstilling, der svæver over skibene.

På den måde vil Vikingeskibsmuseet fortsat kunne udstille skibene og i det hele taget fungere nogenlunde normalt i hele den periode, hvor håndværkere har forvandlet store dele af området til en byggeplads.

- Det, der kan flyttes med, flytter vi naturligvis med, så vi ikke kun har skibene og aktiviteterne på museumsøen. Vi giver den fuld gas på museumsøen, og vi ændrer organisationen, så den er klar til fremtidens museum, for vi skal være klar til det museum, der skal ind i den ny hal. Vi kan ikke sidde på hænderne i hele byggeperioden på måske to år, siger museets økonomichef Claus Christiansen.

arrow Museum står foran århundredets udfordring
03. marts 2018 kl. 06:21 Opdateret: kl. 17:11
arrow Strid om Vikingeskibshallens fredning slutter til august
01. marts 2018 kl. 13:04 Opdateret: kl. 11:33

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk