18. september 2021
Uanset resultat kunne man tage et klistermærke fra tidligere tiders Roskilde Festival. Foto: Anders Petri
gallery icon

Se billedserie

Uanset resultat kunne man tage et klistermærke fra tidligere tiders Roskilde Festival. Foto: Anders Petri
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum søger fortællinger om Roskilde Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum søger fortællinger om Roskilde Festival
Roskilde - 02. juli 2019 kl. 17:16
Af Anders Petri

Næste år holdes Roskilde Festival for 50. gang. Allerede nu er museet Ragnarock i gang med at forbedre en udstilling i den anledning, og det kræver historier fra de over 100.000 gæster, der hvert år besøger Dyrskuepladsen og de omkringliggende marker i starten af juli.

- Uden mennesker, ingen festival. Så at få nogle personlige perspektiver på, hvad festivalen gør for den enkelte, er væsentlige historier at fortælle som museum, forklarer Sidsel Risted Staun, der er formidlingschef for Ragnarock.

- Selvom museer passer på genstande og fortæller gennem genstande, så er det kun med fortællingerne om de genstande, det bliver rigtigt interessant for andre.

For at få fat i de personlige fortællinger havde Ragnarock lavet en mini-udstilling på festivalen med festivalplakater, tændstikæsker samt andet merchandise. Det - og en meget svær quiz - skulle lokke de forbipassernede til at medvirke i et kort interview. Mandag nåede de 15 interviews. Det samme regnede de med at nå tirsdag. I alt håber de at få omkring 50 interviews og kontakter på plads til løbet af festivalen.

De hidtige fortællinger handler især om, at festivalen markerer starten på sommeren, siger museumsinspektør Louise Dahl Christensen, men indtil videre har det også primært været folk midt i tyverne, der er blevet interviewet. Louise Dahl Christensen og Sidsel Risted Staun kommer også til at opsøge folk, så de får fortællinger fra alle aldre.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk