27. juli 2021
- Vi troede, folk ville være for bange for corona til at komme. Vi havde regnet med at være på halvt blus hele sommeren i forhold til sidste år, siger ROMUs direktør Morten Thomsen Højsgaard, der tværtimod oplever en stor stigning i forhold til samme periode sidste år. Foto: Jørgen C. Jørgensen
- Vi troede, folk ville være for bange for corona til at komme. Vi havde regnet med at være på halvt blus hele sommeren i forhold til sidste år, siger ROMUs direktør Morten Thomsen Højsgaard, der tværtimod oplever en stor stigning i forhold til samme periode sidste år. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum overrasket over gæster: Vi troede ikke der ville komme nogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Museum overrasket over gæster: Vi troede ikke der ville komme nogen
Roskilde - 18. juli 2020 kl. 14:24
Af Anna Weinø

Der bliver trådt en hel del på Ragnarocks røde løber i disse dage. Museet for rock- og popmusik er velbesøgt, og det fire år gamle museum har nærmet sig rekordtal for besøgende de seneste par uger. Direktør for museumsorganisationen ROMU, som Ragnarock er en del af, Morten Thomsen Højsgaard er glædeligt overrasket over besøgstal, som de ikke turde håbe på.

arrow Læs også: Den anden nedlukning føles ikke lige så hård

- Efter corona tænkte vi: kommer der overhovedet nogen mennesker? Til vores store glæde er der en hel masse, siger han og viser besøgstallene for uge 27 og 28.

Begge uger bød på dobbelt så mange betalende gæster som på samme tid sidste år. Især uge 28 var travl, hvor mere end 300 dagligt gæstede museet. I museumsbutikken bliver der solgt band T-shirts, musikbøger og vinyler. Omsætningen her er også fordoblet i forhold til samme tid sidste år.

Ragnarocks besøgstal
Besøgstal uge 27 (dørtal og gratis børn og unge)
  • 2019: 1619
  • 2020: 1457

Betalende gæster
  • 2019: 310
  • 2020: 798Besøgstal uge 28 (dørtal og gratis børn og unge)
  • 2019: 1555
  • 2020: 2022

Betalende gæster
  • 2019: 375
  • 2020: 1005
Gråvejr og billige billetter

Det gode museumsvejr i form af skyer og regn kan være en del af grunden. Billetterne til halv pris i sommerpakken, eller at Ragnarock i sig selv trækker folk til, kan også ligge til grund. Desuden har museet været en del i medierne, hvilket også har lokket folk til. Morten Thomsen Højsgaard tror, det hele har haft betydning for de overraskende gode sommeruger.

»Vi trykker sømmet i bund og drøner, derudaf,« synger Kim Larsen og indleder rejsen gennem Ragnarocks særudstilling om Gasolin'.

To gange dagligt er der omvisning på udstillingen, og de er alle sammen udsolgt, så der nu er oprettet endnu flere.

Børn og unge besøger

En familie på fire ligger på en forvokset grammofonplade og roterer til lyden af »Smukke Linda.« Efter et stykke tid rejser de sig og giver sig til at synge »Kvinde Min« på karaoke. Ved en skærm står Alma Jul Andersen og Thilde Møller og lærer historien bag »This is my life« at kende. De har ikke hørt ret meget Gasolin', men de kender nogle af de mest kendte hits.

De to piger er langtfra 17 år og kommer derfor gratis ind på Ragnarock. Det er børn og unge, der er en del af grunden til, at besøgstallet på Morten Thomsen Højsgaards papir er dobbelt så højt som tallet for betalende gæster. Selvom det i princippet betyder halvt så mange solgte billetter, er det i direktørens bog en god ting.

- For mig er det et bevis på, at der kommer rigtig mange børn og unge og oplever museet, og det er vildt dejligt, siger han.

Billede

Alma og Thilde er med deres fædre på Ragnarock.
Selvom de ikke kender så mange sange, gen-
kender de Gasolin's kæmpehit »This is my life«.
Foto: Jørgen C. Jørgensen


På dampene af savnet

På miniatureversionen af Orange Scene opført i Lego står Volbeat i plastikudgaver og spiller for et Legopublikum. De sidste par uger har museumsgæsterne samlet dem selv i Lego og indtaget festivalen i Legoverdenen, når man nu ikke kunne gøre det i virkeligheden.

- Hvad gør vi? Der er ingen festival, og så opstod ideen: Det er opfundet på dampene af savnet over den aflyste festival, siger Morten Thomsen Højsgaard.

De sørgelige rester af blåt legetøj, enkelte smilende hoveder og grydefrisurer vidner om, at aktiviteten har været populær. Museet har for tredje gang købt nye forsyninger fra Billund.

Godt i gang

De mange legomænd på Dyrskuepladsen af plastik viser, hvor mange mennesker, der er gået ind og ud af den guldbelagte bygning de seneste uger. Men hvad sker der, så snart solen igen titter frem? Morten Thomsen Højsgaard er klar over, at de travle dage kan blive mindre travle.

- Det er jo ikke for en hel sommer. Det er bare et statusbillede for de to sidste uger, men de viser, at vi er kommet rigtig godt i gang, siger han.

ROMUs i alt 10 museer og besøgssteder klarer sig, ifølge Morten Thomsen Højsgaard, fint under omstændighederne, men Ragnarock er tydeligt den mest besøgte.

arrow Nye gæster på museerne. Efterårsferie bedre besøgt end forventet
28. oktober 2020 kl. 15:13 Opdateret: kl. 10:55
arrow Corona skærper profilen på nyt vikingeskibsmuseum
21. juli 2020 kl. 17:11 Opdateret: kl. 11:42
arrow Romu er glade for 103 gæster på fire museer
10. juni 2020 kl. 13:05 Opdateret: kl. 11:55
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk