18. oktober 2021
Ditte Ejlerskovs skulptur "The Wrestlers" er inspireret af den antikke skulptur "Bryderne", men i dette tilfælde er det to kvinder, som bryder med hinanden. Skulpturen eksisterer kun digitalt.
Ditte Ejlerskovs skulptur "The Wrestlers" er inspireret af den antikke skulptur "Bryderne", men i dette tilfælde er det to kvinder, som bryder med hinanden. Skulpturen eksisterer kun digitalt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum køber skulptur og håber du vil ændre på den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum køber skulptur og håber du vil ændre på den
Roskilde - 07. oktober 2021 kl. 13:13

Som et af de første museer nogensinde køber Museet for Samtidskunst i Roskilde en digital 3D-skulptur. En såkaldt non-fungible token (NFT), som nu indgår i museets faste samling.

arrow Læs også: Kunstmuseum udgiver lydbøger af kunstnere

Værket »The Wrestlers« er skabt af kunstneren Ditte Ejlerskov, og publikum kan selv udforske værket, når det udstilles i museets digitale univers, der går live i december 2021.

Alle kan downloade, printe, fræse, animere, viderearbejde og omforme skulpturen. Som alt andet i den virtuelle verden får værket sit helt eget liv, når det deles, men NFT'en er kunstnerens unikke signatur og køberens bevis på ejerskabet. Et digitalt købsbevis, om man vil, eller et fingeraftryk.

- Købet og frigivelsen af »The Wrestlers«, som Ejlerskov har skabt i tæt dialog med museet, udfordrer måden, vi indsamler og formidler samtidskunst på, siger Museet for Samtidskunsts nytiltrådte direktør, Milena Høgsberg.

Et årligt 3D-værk

Købet af værket er samtidig startskuddet for museets forsknings- og formidlingsprojekt Virtuelle Skulpturer. Hvert år inviterer museet en kunstner til at skabe et nyt 3D-værk, der bliver en del af samlingen og frigives til gratis download. Udstillingsrækken bliver også central i museets undervisningstilbud rettet mod børn og unge.

- Den digitale verden smelter sammen med den »virkelige«, og netop det overlap, og den indvirkning det har på vores liv, udforsker Museet for Samtidskunst med udstillingsrækken Virtuelle skulpturer og erhvervelsen af »The Wrestlers«, siger udstillingskurator Magnus Kaslov.

3D-skulpturen genfortolker Uffizi-galleriets berømte antikke marmorskulptur Bryderne, der forestiller to mænd i brydekamp. I Ditte Ejlerskovs udgave er det to kvindelige brydere, der ses fastfrosset i kampposition.

Museum uden mure

Udstillingskonceptet Virtuelle Skulpturer markerer også starten på Museet for Samtidskunsts nye strategi som et museum uden mure, der konstant er i bevægelse og i forhandling om egen form og identitet.

Virtuelle Skulpturer er skabt i samarbejde med Ditte Ejlerskov, og værket The Wrestlers er erhvervet som en NFT via den nystartede digitale platform MISA, drevet af Galerie König i Berlin.

arrow Kunstmuseum uden mure har fundet sin nye direktør
02. juli 2021 kl. 09:06 Opdateret: kl. 09:06
arrow Kunstnere gav museumsdirektør modet til at stoppe
30. juni 2021 kl. 17:43 Opdateret: kl. 12:01
arrow Kunstmuseum spiller videre ude i byen
29. maj 2021 kl. 07:30 Opdateret: kl. 13:53
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk