15. april 2021
Petra UIriksen var lige begyndt som sygeplejerske i Roskilde, da den første patient i Danmark fik konstateret Covid-19. Foto: Privat
Petra UIriksen var lige begyndt som sygeplejerske i Roskilde, da den første patient i Danmark fik konstateret Covid-19. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museer har modtaget mange corona-historier: Tager gerne imod flere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museer har modtaget mange corona-historier: Tager gerne imod flere
Roskilde - 19. maj 2020 kl. 17:25

Museumsorganisationen Romu efterlyste i starten af april lokale beretninger om coronakrisen, så eftertiden kan få at vide, hvordan den blev oplevet i Roskilde, Lejre og Frederikssund.

arrow Læs også: Romu er glade for 103 gæster på fire museer

- Vi har fået rigtig mange spændende bidrag. Savnet af nærvær er tydeligt i fortællingerne, og der er mange, der er bekymrede for fremtiden. Men vi hører også om kreativitet og omstillingsparathed. Folk finder nye måder at mødes på, og nye måder at bidrage til kampen mod corona-epidemien, fortæller leder af Kulturarvsafdelingen Mette Høj, der står bag indsamlingen.

En af dem, som har bidraget, er Petra UIriksen.

- Jeg nåede knap nok at starte som sygeplejerske, før patient 0 blev konstateret på samme adresse som min arbejdsplads. Og kun små to uger efter at jeg var startet på mit nye erhverv som sygeplejerske, lukkede Danmark ned. Sammenholdet mellem mine kollegaer er fantastisk, og støtten fra det danske samfund varmer virkelig i en svær tid, hvor ingen rigtig ved, hvad fremtiden bringer, skriver hun.

Romu hører gerne fra flere, men tager også imod fysiske genstande. Blandt andet har Slangerup-virksomheden 3D Infill doneret et 3D-printet visir, som de begyndte at lave efter at have omstillet produktionen. Museet efterspørger også hverdagsting, som fx den tomme flaske med håndsprit, det færdiglagte puslespil, eller plastikposen der blev brugt til at bringe dagligvarer ud til et familiemedlem.

- De indsamlede genstande og fortællinger skal gemmes til eftertiden og bliver til gavn for fremtidens forskere og museumsgæster, hvor de kan være med til at fortælle en lokal og personlig historie om en global krise, siger Mette Høj.

Man kan bidrage ved at udfylde en online-formular: romu.dk/coronaindsamling-paa-romu/

Man kan også sende et fysisk brev til adressen Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde.

arrow Gæsterne er tilbage på Vikingeskibsmuseet
08. juni 2020 kl. 16:27 Opdateret: kl. 16:27
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk