21. april 2021
Det lykkedes politiet at indhente og standse motorcyklisten, der drønede sydpå ad Køgevej med næsten 150 kilometer i timen. Foto: Jens Berg Thomsen
Det lykkedes politiet at indhente og standse motorcyklisten, der drønede sydpå ad Køgevej med næsten 150 kilometer i timen. Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorcyklist kørte dobbelt så hurtigt som tilladt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorcyklist kørte dobbelt så hurtigt som tilladt
Roskilde - 07. oktober 2020 kl. 05:07
Af Steen Østbjerg

Med 200 hestekræfter mellem benene gav en 28-årig mand fuld gas og lod sin Yamaha-motorcykel strække rigtigt ud, da han en torsdag aften i april var på vej hjem efter at have været en tur i Roskilde.

arrow Læs også: Vanvid: Taget med 175 i timen

I samme uge gennemførte politiet en landsdækkende kampagne mod fartsyndere, og der kom daglige bulletiner om, hvor politiet havde været ude, og hvor mange trafikanter der var blevet standset, men det var det var åbenbart ikke noget, den 28-årige havde taget notits af. I hvert fald blev han målt til at køre med mindst 146 kilometer i timen på Køgevej mellem Tjæreby og lufthavnen, hvor den højeste tilladte fart er 70.

Med horn og lygter satte politiet efter motorcyklisten, og det lykkedes at standse ham.

Nu har han også været i retten, hvor han ikke nægtede, at han havde kørt for stærkt. Men han ville meget gerne beholde kørekortet alligevel, for han arbejder som installatør og har opgaver i hele landet, så uden kørekort ville han miste sit job, forklarede han dommeren.

Der er imidlertid ingen paragraf i færdselsloven, der giver trafikanter, som er afhængige af et kørekort i erhvervsmæssig sammenhæng, særlig ret til at køre hurtigere end alle andre. Derfor blev straffen fastsat efter de almindelige takster.« Den lød på en bøde på 9500 kroner, og fordi hastighedsoverskridelsen var på mere end 100 procent, blev den 28-årige også en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år.

arrow Ny omfartsvej ved landsby: 167 blitzet på en dag
22. januar 2021 kl. 10:52 Opdateret: kl. 11:43
arrow Bøde til hver 14. bil
11. november 2020 kl. 13:42 Opdateret: kl. 13:43
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk