17. juli 2019
Der er blæst om den måske kommende bro mellem Musicon og Dyrskuepladsen. Hverken DF eller V mener, det er fornuftigt at bruge 40 millioner kroner til projektet. Foto: Jens Wollesen
Der er blæst om den måske kommende bro mellem Musicon og Dyrskuepladsen. Hverken DF eller V mener, det er fornuftigt at bruge 40 millioner kroner til projektet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Modstand mod Musicon-bro til 40 mio.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modstand mod Musicon-bro til 40 mio.
Roskilde - 07. februar 2019 kl. 09:11
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag skal plan- og teknikudvalget tage stilling til igangsættelsen af en gammel drøm, gangbroen fra Musicon til Milen og Dyrskuepladsen. Tanken om broen stammer helt tilbage fra den strategi der blev lagt for Musicon i 2007. Spørgsmålet er bare, hvis drøm broen er i dag.

arrow Læs også: Forbindelse over motorvej: En bro i guld og marmor?

I det nuværende budgetforlig er det aftalt at bruge en million kroner i år til at forberede projektet og så 18 og 21 millioner kroner de følgende to år på at bygge broen.

Men der skal bruges flere penge på broen, for den skal være et »være et synligt vidnesbyrd på de aktører og aktiviteter, som findes i området,« som det udtrykkes i dagsordenen til mødet.

Den første million skal bruges på forundersøgelser, fundraising, inddragelse, konkurrenceprogram og arkitektkonkurrencen og først til foråret næste år skulle vi så vide, hvilket projekt der skal bygges.

I Dansk Folkeparti er man klar til at trække i håndbremsen på projektet.

- Der er andre vigtigere ting i en kommune med presset økonomi, og 40 millioner kroner er mange penge. Vores budgetter til store anlægsprojekter har det jo med at løbe løbsk, så derfor vil vi have udsat en start for det her. Vi vil have realiseringen af broen diskuteret igen i budgetforligskredsen, siger Karsten Lorentzen (DF).

Lars-Christian Brask (V), næstformand i udvalget, er heller ikke begejstret for at sætte gang i noget, som koster 40 millioner kroner over de næste par år.

- Personligt mener jeg ikke, at vi har de her penge. Selvfølgelig kan man altid få penge, men vi bruger flere, end vi genererer i Roskilde i disse år, og regningen tilfalder de kommende generationer. Men broen er jo en del af et budgetforlig, og derfor er det nok umuligt at få tænkt sund fornuft ind i et projekt som dette, siger Lars-Christian Brask.

- Vi har afsat penge til det her projekt. Det er lagt frem som følge af et budgetforlig. Der er god tid til at drøfte projektet, også selv om vi sætter det i gang, når vi mødes i udvalget, siger Tomas Breddam (S), formand plan- og teknikudvalget.

Ifølge tidsplanen for brobyggeriet skulle selve anlægsarbejdet begynde til september næste år.

arrow Borgere vil have kunstner til at bygge bro over motorvej
08. januar 2019 kl. 15:39 Opdateret: kl. 12:09
arrow Forslag efter Musicon-bro: Send Musicon-børn på Vor Frue Skole
26. september 2018 kl. 06:24 Opdateret: kl. 13:37
arrow 40 millioner: Gangbro over motorvejen rykker tættere på
25. september 2018 kl. 19:53 Opdateret: kl. 13:25
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk