22. oktober 2021
Mens hun var borgmester i Roskilde Kommune, deltog kulturminister Joy Mogensen (S) flere gange i Smuk Kvindeløb i Roskilde, så hun sagde ja til igen at holde tale, inden løberne blev sendt af sted. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Mens hun var borgmester i Roskilde Kommune, deltog kulturminister Joy Mogensen (S) flere gange i Smuk Kvindeløb i Roskilde, så hun sagde ja til igen at holde tale, inden løberne blev sendt af sted. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister talte til kvindeløb: - Min graviditet er noget personligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister talte til kvindeløb: - Min graviditet er noget personligt
Roskilde - 03. september 2019 kl. 19:29
Af Lars Ahn Pedersen

Kulturminister Joy Mogensen (S) gjorde en undtagelse, da hun tirsdag aften holdt tale inden starten på årets udgave af Smuk Kvindeløb i Roskilde.

arrow Læs også: Kvindeløbets fremtid overvejes af arrangør

Som borgmester i Roskilde Kommune var Joy Mogensen kendt for beredvilligt at stille op, når der skulle kastes glans over et lokalt arrangement, men siden hun sagde ja til posten som kultur- og kirkeminister, har der ikke overraskende været længere mellem hendes optrædener i byen. Smuk Kvindeløb kunne hun dog ikke sige nej til, da hun selv har deltaget flere gange. I år måtte løbeskoene blive hjemme, og grunden gav sig selv: Joy Mogensen er så langt henne i sin graviditet, at lægerne fraråder, at hun dyrker motionsløb.

Netop graviditeten har skabt megen debat, og derfor holder hun sig normalt fra at udtale sig om emnet, men hun gjorde en undtagelse ved kvindeløbet, fordi langt størstedelen af de tilstedeværende har været i samme situation.

- Jeg bliver ofte spurgt, hvor længe jeg skal være på barsel? Mit svar er, at det er lidt som, når I løber. Jeg tager et skridt ad gangen og ser, hvordan det går, sagde hun.

Om det at sige ja til en ministerpost, når man venter barn og egentlig har meddelt, at man ville holde barselsorlov som fra sin borgmesterpost, sagde Joy Mogensen:

- Når jeg deltager i et løb, løber jeg altid lidt hurtigere, end jeg troede, jeg kunne, og det er lidt det samme her. Min graviditet er noget personligt, men det, vi deler sammen, er vi fælles om.

arrow Se billederne: Kvindeløberne indtog igen Roskilde
08. september 2021 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:02
arrow Billeder: Kvindeløb for 10. gang
05. september 2018 kl. 05:48 Opdateret: kl. 08:46
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk