27. februar 2020
Striden mellem Erhvervsstyrelsen og Roskilde Kommune om støjen fra Roskilde Lufthavn og nye boliger i Vor Frue og Gadstrup kan ende med at sætte Kommuneplan 2019 på stand by. Foto: Kim Rasmussen
Striden mellem Erhvervsstyrelsen og Roskilde Kommune om støjen fra Roskilde Lufthavn og nye boliger i Vor Frue og Gadstrup kan ende med at sætte Kommuneplan 2019 på stand by. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister kan nedlægge veto mod Roskildes kommuneplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister kan nedlægge veto mod Roskildes kommuneplan
Roskilde - 25. januar 2020 kl. 05:33
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan ende med, at erhvervsministeren strander Kommuneplan 2019, hvis ikke Roskilde Kommune og Erhvervsstyrelsen når til enighed om, hvad der skal ske på de to områder i henholdsvis Vor Frue og Gadstrup, som kommunen ønsker at udbygge.

arrow Læs også: Byrådet fortsætter kampen for at bygge i byer nær lufthavn

Kommunen har nemlig fået advokatfirmaet Bech Bruun til at kigge på sagen, og de konkluderer, at risikoen for et myndighedsveto absolut er til stede.

»Afslutningsvist bemærkes, at Erhvervsstyrelsens udtalelse efter vores opfattelse må forventes at føre til, at Erhvervsministeren anvender sin veto-beføjelse i medfør af planlovens § 29, hvis der planlægges for boliger ved Vor Frue og Gadstrup,« står der i notatet fra Bech Bruun.

- Et veto er ikke et usandsynligt scenarie. Det afhænger meget af den dialog, der kommer nu, siger Roskildes borgmester Tomas Breddam (S).

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har mulighed for at nedlægge veto mod kommuneplanen, fordi Vor Frue og Gadstrup ligger indenfor et område med særlige restriktioner, hvor nybyg som udgangspunkt er forbudt på grund af støjzonen ved Roskilde Lufthavn.

arrow Derfor kan ministeren bremse kommuneplanen
25. januar 2020 kl. 07:32 Opdateret: kl. 15:32

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk