8. juli 2020
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) gav garantier for Roskilde Sygehus, da hun torsdag besøgte Bakkehuset ved Sct. Hans, som er et samarbejde mellem børne- og ungepsykiatrien og kommunerne. Foto: Kristian Jørgensen
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) gav garantier for Roskilde Sygehus, da hun torsdag besøgte Bakkehuset ved Sct. Hans, som er et samarbejde mellem børne- og ungepsykiatrien og kommunerne. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister garanterer for Roskilde Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister garanterer for Roskilde Sygehus
Opdateret 29. marts 2019 kl. 13:36
Roskilde - 29. marts 2019 kl. 13:25
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Sygehus bliver ikke lukket som konsekvens af den sundhedsreform, regeringen og Dansk Folkeparti har indgået aftale om. Det kan sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) godt love, efter der er blevet talt om lukningsfare af blandt andre Morten Gjerskov (S), sundhedsudvalgsformand i Roskilde, og desuden også af hans søster og partikammerat, folketingsmedlem Mette Gjerskov.

arrow Læs også: Sundhedsfællesskaber deler vandene

- Intet kunne være mere forkert, og det er vel en socialdemokratisk skræmmekampagne, vi ser blusse op over hele landet. Det er patienterne, man tager som gidsler, og det synes jeg egentlig er rigtig, rigtig ærgerligt. Det står sort på hvidt i aftaleteksten, at sygehusstrukturen, som vi kender den, ikke bliver forandret med sundhedsreformen, og det betyder, at Roskilde Sygehus fortsat skal spille den vigtige rolle, Roskilde Sygehus gør i dag, siger Ellen Trane Nørby under et besøg hos børnepsykiatrien i Roskilde.

Tværtimod vil det ifølge sundhedsministeren gavne Roskilde Sygehus, at regeringen vil bruge 8,5 milliarder kroner på at sikre det nære sundhedsvæsen.

Kommunerne overtager en række sundhedsopgaver, og fra oppositionen går bekymringen på, om der så også følger læger og penge nok med til at løfte de opgaver?

- De sidste mange år er der sket en opgaveglidning, hvor kommunerne har oplevet, at patienterne måske er kommet hjem med et større sygeplejefagligt behov, end man har haft tidligere, og der er ikke fulgt penge med tidligere. Det er sådan set noget af det, vi ændrer helt markant på ved at lave et pengene-følger-patienten-princip, men også i forhold til at lave en konkret opgaveflytning og ikke en opgaveglidning, som man har set før ude i kommunerne, siger Ellen Trane Nørby.

arrow Fysioterapeut er klar til patienter uden henvisning
29. marts 2019 kl. 11:48 Opdateret: kl. 11:27
arrow Rektor: - Vi kan godt levere 300 nye sygeplejersker
28. marts 2019 kl. 07:04 Opdateret: kl. 19:04
arrow Formand: Ny reform vil lukke Roskilde Sygehus
27. marts 2019 kl. 15:23 Opdateret: kl. 15:41
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk