
Højesteret forventer, at der falder endelig dom i sagen om Roskilde Bank i slutningen af næste år.
Den oplysning havde erhvervsminister Simon Kollerup med til Folketingets erhvervsudvalg, hvor han var i samråd torsdag. Anledningen var det retslige opgør i kølvandet på Roskilde Banks krak i august 2008. Det er stadig ikke afsluttet, fordi Finansiel Stabilitet ankede den frifindelse, som Østre Landsret kom frem til i november 2017 - og netop spørgsmålet om det rimelige i, at de sagsøgte, som blev frifundet i landsretten, fortsat har sagen hængende over hovedet, var anledningen til samrådet.
At sagen først forventes at kunne behandles i Højesteret om halvandet år - fem år efter landsrettens dom - skyldes ifølge ministeren, at sagen generelt er meget kompleks, og at Finansiel Stabilitet efter landsretsdommen har besluttet at koncentrere sagen om udvalgte tabsgivende dispositioner. I den anledning har Højesteret efterspurgt yderligere bevismateriale, som Finansiel Stabilitet har skullet indhente, heriblandt udtalelser fra Finansrådet og fra skønsmænd, blandt andet angående størrelsen af det tab, bankens ledelse kan holdes ansvarlig for.
Nu er forberedelserne ved at være afsluttet, og dermed er der også en forventning om, hvornår sagen bliver afsluttet.
- Højesteret har oplyst, at den sigter på at behandle sagen i andet halvår af 2022. Det er Finansiel Stabilitets forventning, at der kan afsiges dom fire uger efter hovedforhandlingen, så dommen kan forventes næste år, sagde Simon Kollerup.
- Jeg er klar over, at det kan være en stor belastning for de personer, der er involveret. Ville jeg gerne have, at det havde gået hurtigere? Ja! Det er umådelig træls, når en sag som Roskilde Bank-sagen trækker så længe ud, Men det er også min opfattelse, at Finansiel Stabilitet ikke skal afholde sig fra at anke eller opgive en anke med henvisning til, at det kan blive en langvarig proces. Ingen af parterne, heller ikke Finansiel Stabilitet, har nogen interesse i at trække sagen længere ud end højst nødvendigt. Som jeg ser det, er det nødvendigt at følge sagen til dørs. Hvis en bankledelse svigter sit ansvar, så skal det have konsekvenser, sagde Simon Kollerup
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her