5. juni 2020
John Boston Pedersen var også maler og stod bag dette maleri, der viser udsigten fra hans forretning Boston på Stændertorvet.
John Boston Pedersen var også maler og stod bag dette maleri, der viser udsigten fra hans forretning Boston på Stændertorvet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord ved John Bostons død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord ved John Bostons død
Roskilde - 21. oktober 2019 kl. 08:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Advokat Alan Ohms har skrevet dette mindeord for John »Boston« Pedersen:

arrow Læs også: Farvel til en gentleman

Min ven John Boston Pedersen er død, 81 år ung. Det ville han ikke. John havde megaappetit på livet. Han elskede Birte og ungerne. Han elskede Roskilde og resten af verden. John var et livstykke. Positiv og med et bankende hjerte. En personlighed privat og forretningsmæssigt. På den gode måde. Den ordentlige måde. Den gammeldags måde, som vi forhåbentlig kan se blive på mode igen.

John var en rigtig roskildenser. Roskilde Realskole og derefter Handelsskolen. Hans mellemnavn stammer fra herreekviperingsforretningen Boston på Stændertorvet i Roskilde. John solgte den i 2002 til den nuværende ejer, men han fulgte levende med i forretningens liv.

Med yndlingscitatet »Carpe Diem« (grib dagen) gik John gennem livet med et smil på læben. Han havde en evne til at lade smilet smitte. Man kunne mærke hjertet, der bankede varmt bagved de lune øjne. De strålede altid, men ganske særligt, når John omtalte Birte, Jette og Jørgen. Eller når han fremviste det sidste nye maleri og fortalte, at det havde fundet en køber.

Birte var Johns livsledsager og trofaste støtte i alle livets forhold. Hyggeligt i hjemmet med vennerne eller til en stille dinner på Rådhuskælderen eller på rejserne til udlandet.

Mange har kendt John gennem et langt liv, men John fik løbende nye venner, blandt andet via hans facebookside, hvor meddelelsen om hans død har kaldt på talrige kondolencemeddelelser. Mange af dem kommer fra tidligere medarbejdere, der takken »chefen« for solid oplæring i faget og herunder i ordentlighed. »Han var en fin og venlig mand«. »John tog os hjerteligt i sin favn«. »Det mest opmærksomme menneske jeg nogensinde har mødt«. »John kunne altid se lyset og håbet i selv svære perioder«. »Det har være en kæmpe ære, at have været ansat under John's vinger. Som ung lærling lærte han mig meget om ordentlighed og respekt. Huske råd jeg i dag stadig bruger«. »John var en institution i byen«.

Et typisk opslag fra John kunne lyde: »Sikke en herlig søndag: Formel 1 fra Italien, derefter fodboldkamp GEORGIEN - DANMARK, og til sidst tennisfinale i herresingle. Ind imellem krydret med lidt nyhedsudsendelser. Gud ske lov og tak for at vi begge er glade for sport her i huset. God søndag alle mine facebook-venner« eller »Dejlig aften med min søde kone. Vi havde noget at fejre, så vi gik til Samir Primo-Piano, hvor man altid bliver godt behandlet og maden er god og veltilberedt. Vi behøver ikke altid at være mange mennesker sammen, - selv om det også kan være både sjovt og dejligt. Rigtig god weekend til alle vores facebook - venner....«

John havde mange interesser udover familien, vennerne, samfundsforhold og detailhandelslivet: ridning, fodbold, boksning, en god film, klassisk musik, malerkunst - John malede selv og solgte fint. Du bliver svær at undvære, kære John. Du var en vigtig del af »Roskilde«. Du har en evig plads i min erindring og i mit hjerte. Ungerne, mange og med dem mig skal nok passe på din livsledsagerske, Birte.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk