27. september 2020
Som borgmester i Ramsø Kommune var Henry Berg Olsen med til at få opført Ældrecenteret Toftehøjen, hvor han selv nåede at bo. Foto: Roskilde Kommune
Som borgmester i Ramsø Kommune var Henry Berg Olsen med til at få opført Ældrecenteret Toftehøjen, hvor han selv nåede at bo. Foto: Roskilde Kommune
Foto: Lise Hammershøj
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord om Ramsøs første borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord om Ramsøs første borgmester
Roskilde - 10. august 2020 kl. 14:18

Af Inga Skjærris, tidl. borgmester i Ramsø Kommune

Det er med vemod, jeg modtog beskeden om, at Ramsøs tidligere borgmester Henry Berg Olsen er død i en alder af 91 år

Henry har haft en langt spændende og udbytte og indflydelsesrigt liv. Henry var Venstre-politiker og interesserede sig siden ungdommen for politik. Han kom i sognerådet for Ørsted Dåstrup i 1962, og i 1966 blev han formand for sognerådet frem til kommunesammenlægningen i 1970, hvor han avancerede til borgmester for Ramsø Kommune frem til 1988. Henry var også i en periode medlem af Roskilde Amtsråd.

Hele perioden, hvor Henry var borgmester, var der en stor udvikling, mange nye tilflyttere, flere boligområder, der blev bygget, skoler, daginstitutioner og et nyt rådhus, idrætsanlægget blev flyttet og meget mere. Den beslutning, som Henry nok var mest glad for, var etableringen og bygningen af Ældrecenteret Toftehøjen, som nogle af de sidste år blev hans hjem sammen med hustruen Elsebeth, som døde i 2016.

Henry var et menneske, som alle kunne lide og gerne ville tale med. Han lyttede til borgerne, dannede sine meninger om alle de aktuelle emner, som siden skulle gennemføres og besluttes i kommunalbestyrelsen.

Jeg har arbejdet sammen med Henry i mange år og satte stor pris på hans viden og hans væremåde. Henry var meget social. I 1986 modtog han Ridderkorset for arbejdet som borgmester og kommunalpolitiker gennem alle årene.

Æret være Henry P. Berg Olsens minde.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk