24. november 2020
Den tidligere direktør for Roskilde Museum Frank Birkebæk skriver om Lotte Fangs vigtige betydning for kendskabet til Roskildes historie. (Arkivfoto: Erling J.)
Den tidligere direktør for Roskilde Museum Frank Birkebæk skriver om Lotte Fangs vigtige betydning for kendskabet til Roskildes historie. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord fra Birkebæk: Lottes fine fortællekunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord fra Birkebæk: Lottes fine fortællekunst
Opdateret 28. oktober 2020 kl. 09:32
Roskilde - 28. oktober 2020 kl. 09:23

For utallige Roskilde-borgere var Lotte Fang den gudbenådede fortæller, som gav dem indsigt i byens historie og dermed indsigt i deres egne forudsætninger.

Både gennem sine bøger og ikke mindst gennem sine byvandringer, nåede hun et stort og bredt publikum, hvor alle blev båret med af en medrivende fortællekunst og en sproglig spændstighed.

Lotte Fang besad en stor viden om byens nyere historie, og hun elskede den lille anekdote, som løftede hendes uomtvistelige faglighed op i en endnu højere fortæller-klasse. Hun var fremragende til historie, og hun var fremragende til at gøre historien tilgængelig for de mange.

Lotte havde det ikke fra fremmede. Hendes far, Arthur Fang, var en skarp historiker, som også skrev den første populære Roskilde-historie, der gjorde byens historie til folkeeje.

Fra min tid på Roskilde Museum husker jeg bl.a. samarbejdet med Lotte Fang i forbindelse med 100 året for byens gamle rådhus på Stændertorvet.

Men især også hendes afgørende indsats for byens mange kilder, hvis monumenter flere steder var stærkt forsømte. Det er, blandt mange fortjenester, også Lottes fortjeneste, at de i dag er markante indslag i byen topografi.

Lotte Fangs viden og evne til at formidle sin viden, aftvang os alle stor respekt, og hun har sin store, markante plads i rækken af Roskilde-historikere.

Hun forøgede vores viden om byen, dens borgerskab og dens topografi, og hun gjorde, gennem sin folkelige fortællekunst, os alle klogere på den by, hvor hun selv var en så markant personlighed.

Frank Birkebæk
tidligere direktør for

Roskilde Museum

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk