14. april 2021
Arne Sylvester er død, 54 år.
Arne Sylvester er død, 54 år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord for manden bag Sylvesters

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord for manden bag Sylvesters
Roskilde - 22. marts 2021 kl. 16:05

Arne Sylvester, søn af gårdejer Ole Henning Nielsen og Birgit Borg Nielsen, bror til søstrene Elise og Lene på Hønske, sov ind mandag den 15. marts om aftenen efter mange års sygdom. Han blev 54 år.

arrow Læs også: Se billederne: Overnat i nærvær og køb det med hjem

Arne elskede lige fra barndommen landbruget og maskiner. Trods sygdom i de seneste år sad han på traktoren ved høst, når helbredet tillod det. Dog blev det lærer, han læste til, samtidig med at han arbejdede deltid som livredder og tillidsmand i Roskilde Badet.

I 1991 blev Arne færdiguddannet folkeskolelærer fra Holbæk Seminarium. Arne blev straks efter ansat som viceinspektør på Herfølge Privatskole. Et par år senere blev han ansat på Strøbyskolen, hvor han underviste i matematik, fysik/kemi og Idræt. Arne blev flere år i træk kåret som årets lærer. Arne måtte med stor sorg aftræde begge stillinger som henholdsvis livredder og lærer i 2005, grundet sygdom.

Arne var den stolte far til sine to elskede drenge, Rasmus og Mathias. Begge sønner har arvet Arnes videbegærlighed og matematiske evner, og de har til Arnes store glæde begge fundet sig rigtig godt til rette i livet med job og familie. Arne selv fandt sin store kærlighed i Annette, og de blev gift i 2004.

Året efter flyttede de til Ørstedvej i Ørsted, hvor Antikhuset Sylvesters langsomt tog form. Frem til 2020 drev Arne og Annette Antikhuset samt Sylvesters B&B, der var et hyggeligt samlingspunkt i landsbyen.

Arnes kamp mod den kroniske gen sygdom hæmokromatose - der desværre blev opdaget meget sent - var Arnes største og sidste kamp.

Midt i sorgen og kampen mod sygdom kom der dog den fineste solstråle, da Arnes første barnebarn Noah blev født i 2017. Arne elskede rollen som farfar.

Arne var til det sidste optimistisk og klar til at hjælpe andre og bevarede lysten til at leve og opleve samt troen på livet.

Bisættelsen holdes fredag den 26. marts med deltagelse af den nærmeste familie og venner.

Det ville have glædet Arne, hvis man også tiltænker Hæmokromatose foreningen med et bidrag, så der kan forskes mere indgående i denne alvorlige sygdom, så der kan komme fokus på tidlig opsporing.

Dansk Hæmokromatose Forening, reg.nr. 6150, konto 0000 142544, mærket Arne Sylvester.

Æret være hans minde.
På familiens vegne

Linda Dam

arrow Liv i Den Gamle Smedje
19. juni 2009 kl. 16:24 Opdateret: kl. 16:24
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk