7. marts 2021
Sten Gertsen og Per Rosen (th) har startet Himmelev Bryghus. Det gjorde de i en skurvogn hjemme i Pers have i Himmelev. Her 1. juni kunne de tænde for deres første batch i deres nye bryghus i Vindinge. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Sten Gertsen og Per Rosen (th) har startet Himmelev Bryghus. Det gjorde de i en skurvogn hjemme i Pers have i Himmelev. Her 1. juni kunne de tænde for deres første batch i deres nye bryghus i Vindinge. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikro-bryg: Banegårds Bajer og Kællingebryg i nye lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikro-bryg: Banegårds Bajer og Kællingebryg i nye lokaler
Roskilde - 30. juli 2019 kl. 14:20
Af Lars Kimer

Sten Gertsen sætter sig ved maskinen med etiketter, og i løbet af et øjeblik står der »Maglekilde« på flasken, Maglekilde er en hvedeøl, og den hygger sig sammen med øl som Banegårdsbajer, Havhingsten og Kællingebryg. Hygger sig gør de to ejere af bryggeriet Himmelev Bryghus Per Rosen og Sten Gertsen også. De står i det 90 kvadratmeter store lokale i Vindinge, som de er flyttet ind i.

- Det er en drøm, som er gået i opfyldelse, selvom vi allerede synes, vi har for lidt plads, smiler Sten Gertsen.

Og det er da også rigtigt, lagerlokalet er godt fyldt op, men her i måneden efter Roskilde Festival er markedet i sin lavsæson.

- Det vidste vi godt. Så vi glæder os, til det bliver august, siger Per Rosen.

De to kan brygge cirka 275 liter øl per batch, hvilket vil sige cirka hver anden uge.

- Nu hvor vi er kommet rigtig i gang, så kan vi jo se, hvor meget det kræver at skulle ud og sælge sig selv. Men det har faktisk været lettere end frygtet. Vi har fået både butikker og værtshuse med, og selv om vi stadig gør der her, fordi det er vores hobby, så nærmer vi os, at det løber rundt, siger Sten Gertsen.

I forhandlernetværket er nu både Meny Himmelev, Spar Vindinge, Holte Vinlager, Meny Karlslunde og Private Selection i Waves.

- Nu er vi jo flyttet til Vindinge, alligevel overrasker det mig, hvor meget Spar sælger. De gør det virkelig fremragende, måske det handler om nyhedens interesse, eller også vil folk i Vindinge bare gerne støtte op om os, fordi vi har slået os ned i byen, siger Per Rosen.

Når det kommer til fadøl, så har parret god succes med deres Klosterbryg til Klosterkælderen, og inden længe kommer Skänk på Hestetorvet med.

- Vi brygger en øl, vi kalder Banegårds Bajer til dem. Det er jo svært at ligge tættere på banen, end de gør, forklarer Per Rosen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk