19. august 2019
Heavy metal-bandet Pectora fra Roskilde giver koncert på Gimle den 22. februar og udsender sit debutalbum i foråret. Foto: Jacob Dinesen
gallery icon

Se billedserie

Heavy metal-bandet Pectora fra Roskilde giver koncert på Gimle den 22. februar og udsender sit debutalbum i foråret. Foto: Jacob Dinesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Metalband fra Roskilde tog sin tid med debuten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Metalband fra Roskilde tog sin tid med debuten
Roskilde - 17. februar 2019 kl. 08:35
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været længe undervejs, debutalbummet fra det lokale heavy metal-band Pectora, men det er nu ikke fordi, de har ligget på den lade side. Siden bandet fandt sammen i sin nuværende konstellation, er det blevet til en demo i 2014 og EPen »Redemption« i 2017, men det er først den 3. maj, at det egentlige album »Untaken« udkommer på Mighty Music.

Albummet er produceret af Pectora selv,men er blevet mikset og masteret af en af Tysklands førende producere Sebastian »Seeb« Levermann.

- Vi gik målrettet efter ham for at komme til at lyde anderledes end de andre danske metaludgivelser. Han fik pladen til at lyde præcis, som vi ønskede, og da han er et ret stort navn på metalscenen, kan vi bruge det i vores promovering, siger Søren Weiss Kristiansen, som er den ene af Pectoras to guitarister.

Han dannede en tidlig udgave af bandet, mens han gik i folkeskole i Roskilde sammen med guitarist Morten S. Nielsen og trommeslager Nicolas Kraunsøe Frandsen. De fik i 2010 selskab af forsanger Kenneth Steen Jacobsen og optrådte dengang under navnet Bleeding Justice. I 2013 kom bassist Laurids Leo Münier, og i samme ombæring omdefinerede bandet sin lyd og skiftede navn til det nuværende Pectora.

Pectora spiller ifølge eget udsagn »old school heavy metal i moderne forklædning« og vil bruge det kommende album til at skaffe sig flere spillejob. De har dog allerede fået linet en del koncerter op og skal spille på deres gamle hjemmebane, Gimle, fredag den 22. februar sammen med Seven Thorns og Impalers. Derefter følger koncerter i Danmark og Tyskland, inden de i maj skal på turné i Sverige som opvarmning for det amerikanske heavy metal-band Them.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk