25. januar 2021
Fra bænkene for det fjerne fælleskøkken er der pludselig blevet fin udsigt over fjorden, fordi udtyndingen i den efterhånden meget tætte af bevoksning har gjort det muligt at se igennem træerne i stedet for ind i dem. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Fra bænkene for det fjerne fælleskøkken er der pludselig blevet fin udsigt over fjorden, fordi udtyndingen i den efterhånden meget tætte af bevoksning har gjort det muligt at se igennem træerne i stedet for ind i dem. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere luft og bedre udsigt på campingpladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere luft og bedre udsigt på campingpladsen
Roskilde - 03. april 2020 kl. 18:42
Af Steen Østbjerg

Fastliggere, der kender Roskilde Camping ud og ind efter at være vendt tilbage år efter år i årtier, har tabt underkæben, når de er kørt under bommen ind på campingpladsen.

arrow Læs også: En helt særlig sæsonåbning på campingpladsen

I år er den nemlig helt anderledes end tidligere. Strammet op, let, indbydende, overskuelig.

Det skyldes en betydelig udtynding af træer og buske - ikke sådan, at de skovlignende områder er væk, men sådan, at tilgroede buskadser er blevet fjernet, og at der er blevet længere imellem træerne, som hver især har fået mere luft omkring sig.

Det samme får alle, der færdes i området, for rigtig mange af træerne er blevet opstammet. Hvor man som gæster eller som turgænger i området før så ind i buskadser og ind i områder med tæt trævækst, kan man nu se igennem træerne. Man oplever en bedre sammenhæng på pladsen, hvor hver enkelt afsnit tidligere var en forholdsvis isoleret del med sit eget liv, og frem for alt er der skabt langt bedre muligheder for at opleve fjorden fra landsiden. Selv fra Trelleborg, den øverste afdeling med 70 pladser, er der fra næsten hver en plet mulighed for at se ud over vandet.

- Der er fjordkig fra næsten alle pladser, og det er jo det, turisterne kommer for. Det her har givet noget helt andet til pladsen. Det virker som om vi er kommet meget tættere på vandet. Vi er så glade for det, siger William Christiansen, den ene del af forpagterparret, med tydelig begejstring i stemmen.

Begejstringen er han ikke ene om.

- Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra dem, der går tur herude. Nede fra stien får man også en helt anden oplevelse af pladsen. Nu kan man fx se toiletbygningen. Der er nogle der har sagt: »Hov! Hvor kom dén bygning pludselig fra?« - men den har altså været der siden engang i 50'erne! griner William Christiansen.

Det er hverken ham eller hans bedre halvdel, Janni Rhod, der har været ude med buskrydderen og motorsaven, og det er heller ikke dem, der har besluttet, at beskæringen skulle finde sted. Det er kommunen, der ejer pladsen, og det er derfor også kommunen, der i sidste ende bestemmer, hvor hård beskæringen skal være.

I den dialog, der har været, har værtsparret dog aldrig lagt skjul på, at det ikke var i deres interesse, at alting groede til.

- Det her, det har vi drømt om i mange år, og jeg synes, det er vanvittig flot, siger William Christiansen.

arrow Campingplads får flere hytter
08. april 2016 kl. 13:33 Opdateret: kl. 12:35
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk