22. september 2021
Formanden for Historisk Samfund for Roskilde Amt har kritiseret den midlertidige sandkasse ved Kreativt Hus for Børn - Algade 31, og nu er det så formanden for Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Roskilde, der kommer på banen. Foto: Bent Oslev
Formanden for Historisk Samfund for Roskilde Amt har kritiseret den midlertidige sandkasse ved Kreativt Hus for Børn - Algade 31, og nu er det så formanden for Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Roskilde, der kommer på banen. Foto: Bent Oslev
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere debat om sandkassen: Det ligner hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere debat om sandkassen: Det ligner hærværk
Roskilde - 04. august 2021 kl. 09:10
Af Bent Oslev, formand for Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Roskilde

Børnehuset i Algade 31 i Roskilde har fået en sandkasse, og det er jo godt, at børnene aktiveres. Men den nye sandkasse er desværre meget dilettantisk tænkt og udført.

arrow Læs også: Roskilde er ikke kun for dem fra Korsbæks tid - vi skal være her allesammen

Klostret og den lille have med alleen op til Algade og forvalterboligen, som nu er børnehus, er et fint sammenhængende anlæg af stor kulturhistorisk værdi for byen - og det skal man passe på - det er desværre ikke tilfældet her. Det ligner nærmest hærværk.

Flere sektioner af jerngitret som sidder mellem murpillerne ud mod Algade er fjernet og giver udsigt til en række affaldscontainere.

Sandkassens form er uskøn, og begrundelsen for placeringen netop her er ikke indlysende.

Skal de små børn, der kommer forbi med far eller mor i hånden, lige snuppe et halvt minut i sandkassen, for derefter af fortsætte byturen med far og mor?

Helt grotesk er det, at sandkassen er etableret rundt om et el-skab til gadebelysningen. El-skabet er forsøgt omkranset af nogle brædder - ikke så børnene forhindres i at pille ved el-skabet, men så der ikke kommer sand i mekanikken.

Projektet er usselt tænkt og udført. Dem der er ansvarlige, bør hurtigst muligt nedlægge sandkassen og genetablere kulturarven.

PS. Roskilde Kloster har netop modtaget Foreningen for Bygnings- og Landskabskulturs præmiering for god vedligeholdelse af kulturarven.

arrow Postyr over sandkasse: Historien bag den gamle klosterforvalterbolig
11. august 2021 kl. 17:16 Opdateret: kl. 12:18
arrow Roskildes kulturarv nu som sandkasse
03. august 2021 kl. 18:03 Opdateret: kl. 11:05
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk