16. oktober 2021
Sommerunderholdningen for børn fylder i år 40 år. Fem torsdage i børnenes sommerferie er der koncert i enten amfiteatret i Folkeparken eller et andet sted i Roskilde by. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Sommerunderholdningen for børn fylder i år 40 år. Fem torsdage i børnenes sommerferie er der koncert i enten amfiteatret i Folkeparken eller et andet sted i Roskilde by. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mek Pek: - Jeres mor og far er aber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mek Pek: - Jeres mor og far er aber
Roskilde - 11. juli 2019 kl. 13:48
Af Britt Nielsen

Som om amfiteatret var en magnet, valfartede børn og voksne i formiddag til Folkeparken. De mange siddepladser i amfiteatret var helt fyldt af børneinstitutioner med børn i ens T-shirts eller neongule veste, forældre eller bedsteforældre med mindre grupper af børn.

arrow Læs også: Sommerunderholdning for børn aflyst igen: Se hvad der kommer i stedet

Og hvem kan tiltrække 1500-2000 børn og voksne? Det kan Mek Pek, som var dagens navn til den ugentlige børnekoncert.

Det er i år 25 år siden, at Mek Pek med band medvirkede på albummet »Åh Abe«, hvor de sang titelmelodien og »Frække Frederik«.

De mange år har givet sangeren tonsvis af erfaring med børneunderholdning, og han havde endnu engang børnene i sine hule hånd. I sit spraglede jakkesæt var han fra første sekund helt nede i øjenhøjde med børnene.

- Alle mennesker nedstammer fra aberne, så jeres mor og far er aber, kommenterede han fra scenen og indledte koncerten med »Åh Abe«-sangen.

Det satte gang i de mange glade børn, hvoraf mange klappede i takt, mens Mek Pek lavede abebevægelser og sang.

Siden 1979 har der været sommerunderholdning for børn i enten Folkeparken eller andre steder i Roskilde by.

Det var nemlig FN's internationale børneår i 1979, og lige præcis den begivenhed blev startskuddet til børnekoncerterne. De første år var det Roskildes daværende egnsteater Rimfaxe, der stod for det. Siden har det været Roskilde Bibliotekernes opgave.

- Mek Pek skal bare være dér. Hvis han en dag ikke var med, så ville vi helt sikkert høre det fra nogen, fortæller leder af Børn og Unge på Roskilde Bibliotekerne, Henriette Dybdal.

arrow Roskildes nye festival udvider i en ruf
01. juni 2021 kl. 13:45 Opdateret: kl. 13:29
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk