19. januar 2021
- Vi ved, at Roskilde Håndbold også har problemer efter Roskilde Festival blev aflyst, så vi donerede 20.000 kroner til udstyr, siger Torben Hvid Rasmussen fra Roskilde Rotary Klub. De donerede penge gik til skumbolde, gymnastikbolde og madrasser. Foto: Anna Weinø
- Vi ved, at Roskilde Håndbold også har problemer efter Roskilde Festival blev aflyst, så vi donerede 20.000 kroner til udstyr, siger Torben Hvid Rasmussen fra Roskilde Rotary Klub. De donerede penge gik til skumbolde, gymnastikbolde og madrasser. Foto: Anna Weinø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mathilde og holdkammeraterne giver træneren ondt i kinderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathilde og holdkammeraterne giver træneren ondt i kinderne
Roskilde - 30. november 2020 kl. 19:13
Af Anna Weinø

- Godt, du er med, Mathilde! siger en hjælpetræner, da 12-årige Mathilde Toft Glenstrup skråner over banen. Hun har holdt en lille pause, men er nu tilbage på banen for at spille håndbold med sine kammerater.

Mathilde spiller håndbold, selv om hun ikke kan gå uden sin løbevogn. Hun kravler efter bolden og sidder på gulvet, når hun kaster mod målet.

- Du kan være blind eller bruge kørestol. Der er ingen begrænsninger, hvis man har lyst til at spille håndbold, siger Karina Klarskov, der er træner i Roskilde Håndboldklub.

- Alle dem, der ikke kan være på vores andre hold, kan komme her, siger hun.

12-årige Mathilde Toft er kommet i Lykke Kids Roskilde i tre år. Det er et år siden, hun sidst har været i hallen i Roskilde Kongrescenter. Pludselig fik hun igen lyst til at gå til håndbold og se sine holdkammerater. Foto: Anna Weinø

En del af et fællesskab

For Mathilde er det sjoveste ved håndbold at score mål og se sine holdkammerater, der kan være mellem 6 og 16 år.

De spiller sammen cirka en gang om måneden. Karina Klarskov ser, hvordan børnene rykker sig fra gang til gang.

- De får nogle sociale kompetencer, men udvikler også motorik. Så bliver de en del af et frivilligt fællesskab. Vi ved jo alle, hvor fedt dét er, siger Karina Klarskov, der har været træner i Lykke Kids Roskilde, siden det startede for 10 år siden.

Der er lige så mange hjælpetrænere, som der er spillere på banen. Børnene får hver en træner, som bliver en rollemodel for dagen. Børnene spejler sig i rollemodellerne, der hjælper dem igennem et spil.

- Det er fuldstændig frivilligt. Vi får ikke løn. Vi har bare et fedt fællesskab, som vi gerne vil dele ud af, siger Karina Klarskov.

- Man bliver så glad. Her er en helt anden livsglæde. Det er bare så sjovt, siger Karina Klarskov, der i 10 år har været træner i Lykke Kids Roskilde - et håndboldhold for børn med et handicap, der gør at de ikke kan spille på andre hold i Roskilde Håndbold. Foto: Anna Weinø

I Rotarys ånd

Midt i denne lørdagstræning sker der noget. Tre nye tilskuere har sat sig i siden og kigger spillet.

De tre mænd er fra Roskilde Rottary Klub, et erhvervsforum, der netop har doneret 20.000 kroner til Lykke Kids Roskilde.

- Det er i Rotarys ånd, at udviklingshæmmede kan komme og spille håndbold og ikke er udelukkede fra fællesskabet, siger Torben Hvid Rasmussen fra Roskilde Rotary Klub.

- Tak for i dag, seje håndboldspillere! råber Karina Klarskov, da træningen er forbi.

- Vi ses næste gang, siger Mathildes mormor, da de forlader hallen.

Karina Klarskov bliver tilbage.

- Når jeg går hjem herfra, har jeg helt ondt i kinderne, fordi jeg smiler så meget, siger hun.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk