22. september 2020
Det var panserinfanterister fra Gardehusarregimentet, som i aftes kunne høres i store dele af den sydlige del af kommunen. Billedet her er taget i Slagelse på den internationale flagdag sidste år. Foto: Thomas Olsen
Det var panserinfanterister fra Gardehusarregimentet, som i aftes kunne høres i store dele af den sydlige del af kommunen. Billedet her er taget i Slagelse på den internationale flagdag sidste år. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maskinpistolsalver vakte undren - og de fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maskinpistolsalver vakte undren - og de fortsætter
Opdateret 06. november 2019 kl. 13:07
Roskilde - 06. november 2019 kl. 12:06
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvem leger krig? Det spørgsmål blev stillet en del gange tirsdag aftes af borgere i området sydvest for den gamle flyvestation Skalstrup.

Klokken 20.15 ringede en beboer fra Havdrup til politiet og berettede om, at vedkommende havde hørt skud fra et automatvåben. 20.23 kom samme melding fra en borger i Viby, og politiet nåede at få tre-fire anmeldelser på skyderierne.

Sjovt nok kom ingen af anmeldelserne fra Gadstrup, som ellers er nærmeste nabo til det militære område, der normalt er ganske fredeligt og hovedsageligt huser Midt- og Vestsjællands Hjemmeværn.

Ingen sprængninger

Men her kan kaptajn Michael Hansen berette, at det ganske rigtig var fra deres område, at der i aftes lød skudsalver.

- Vi har 40 soldater fra et kompagni fra Gardehusarregimentet i Slagelse på besøg hos os. De har været her mandag, i aftes og vil være her igen i aften. Det er formentlig deres aktiviteter, naboerne har kunnet høre. Jeg kan forsikre om, at der ikke bliver foretaget militære sprængninger. De sprænger allerhøjst et par kanonslag. Al sprængning foretaget af militæret foretages i militære øvelsesterræner, og sådan et er vi ikke, siger Michael Hansen.

Mere larm i aften

Hos Gardehusarregimentet oplyser presseofficer Patrick Niemann Kjellerup, at de soldater, som befinder sig på Skalstrup, er kasernens panserinfanterister, og de bliver det 12. hold, som sendes til Afghanistan. De skal af sted til januar på det, som kaldes en »resolute support mission«.

Soldaternes træning kan også risikere at kunne høres i aften og muligvis også i nærheden af Hedehusene, da de skal ud på de kanter, men så skulle det også være slut for denne omgang, da kompagniet drager videre til Oksbøl.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk